Благовісник

 

Благовісник у Фейсбуці
Благовісник
у «Facebook»

 

Останній номер
3,2017
"Я і Бог:
гармонія стосунків"

 

 

 

Роздуми над Словом Божим

Роздуми над Словом Божим

Сторінки 1 2 3 4

Моє Причастя, Дмитро ДОВБУШ, 27.09.2017

Говорити про Причастя досить складно. Напевно, тому, що це — Таїнство. А таїнство неможливо достеменно пояснити, розкласти по полицях. Це водночас щось сокровенне, що кожен переживає по-своєму, і щось колективне, що робить общину одним цілим. Одним словом — таїнство… Але не говорити про Причастя — неможливо.

Часу уже не буде, Михайло БУРЧАК, 16.12.2016

Часу вже не буде. Від цього слова віє якоюсь незрозумілою надприродною владою. Стає ніяково, тому що у свідомості людини з часом пов’язане життя. Люди цінують те, що дається їм важко, у результаті докладених зусиль. Але те, що дається нам даремно, ми чомусь рідко цінуємо.

Творці історії, Ярослав ЛУКАСІК, 6.04.2016

Бог питає, чи є в цій місцевості достатня кількість праведників, заради яких Він може втрутитися в історію. Богові потрібна критична маса людей — праведників, без яких Він з усією Своєю могутністю і геніальністю не може робити преображення. Далі читаємо, як іде змагання, «торги» Бога з Авраамом: 45 праведників, 40, 30, 20, 10… Бог сказав: «Не знищу і ради десяти». Тобто на таку кількість нечестивих людей, які жили в Содомі й Гоморрі, Богові потрібно було хоча б 10 праведників. Чи знайшлися вони там? Ні, не знайшлися.

Суверенна влада, Джон ЛЕЙК, 6.04.2016
Я хочу розповісти вам про деякі важливі моменти зцілення, про які люди навіть не здогадуються. Ісус Христос дає кожній християнській душі розуміння своєї суверенної влади. Саме усвідомленням своєї суверенної влади керувався апостол Петро, коли зустрівся з кривим чоловіком біля храмових воріт, названих Красними. Замість того, щоб молитися за його зцілення, Петро сказав: «У Ім’я Ісуса Христа Назарянина устань та й ходи!» (Дії 3:6). І жодної молитви. Жодного заступництва.

«Неточна» подача, Рональд ДАНН, 30.05.2015

Я багато пережив у своєму житті, і дізнався не тільки те, що віра здатна змінювати все на краще, хоча, безсумнівно, ми всі про це мріємо. Але це далеко не єдине, що їй підвладне. Істинна сила нашої віри — те, що світ називає неміччю, а перемога — те, що світ називає поразкою. Христос, Якого ми сповідуємо, став досконалим «через страждання» (Євр. 2:10). Ми ж надаємо перевагу тому, щоб ставати досконалими через успіхи. Але благодать Божа не вибавить нас від того, від чого не був вибавлений навіть Христос — від страждань.

Бог долин, Ростислав МУРАХ, 16.05.2015

Свідчення багатьох християн, які звучать у ЗМІ, зображають нашого Бога як Бога гір, як Бога, Який дає лише перемоги, у Якого завжди щасливий вихід, бо Він швидко й легко вирішує всі питання Своїх дітей. Але наш Бог є також і Богом долин. Він не лише зціляє, а й дає силу терпіти хворобу. Він не тільки береже нас на шляхах і дорогах, а й дає силу переживати втрати. Господь не лише є Богом, Який виводить із скрутних обставин, Він той Бог, Який у складних обставинах змінює, загартовує і переплавляє нас. Господь — не лише Бог гір. Він Бог і долин.

Страждання в тіні сумнівів, Філіп ЯНСІ, 16.05.2015

Найважливіші запитання, які протягом всього нашого життя ніби плавають в тумані, здатні за мить приймати чіткі форми. Візит Ричарда став для мене своєрідним каталізатором. Його біди — зруйнована сім'я, проблеми зі здоров'ям, невдалий роман, звільнення з роботи — навряд чи можна віднести до справжніх бід, але в той день він обгорнув у драматичну форму сумніви, які переслідують кожного з нас. Чи думає про нас Бог? А якщо так, то чому Він не спуститься на землю і не приведе все до порядку?

Не спокушуй Господа Бога твого, Павло ФЕДОРУК, 22.01.2015

«Тоді забирає диявол Його в святе місто і ставить Його на наріжника храму, та й каже Йому: «Коли Ти Син Божий, то кинься додолу, бо ж написано: «Він накаже про Тебе Своїм Аголам, і вони на руках понесуть Тебе, щоб об камінь коли не спіткнув Ти Своєї ноги» (Мт. 4:5,6). «Коли Ти Син Божий, то кинься додолу…» — складно вловити логіку в цій фразі. Але, схоже, сенс у цьому має бути такий: «Бо ж написано: «…На руках понесуть Тебе, щоб не спіткнувся...»

Хай живе цар, або Гра в хованки, Микола СИНЮК, 20.01.2015

Підготовка до інавгурації нового президента була в розпалі. Тисячі людей з нетерпінням очікували – коли ж з'явиться президентський кортеж, що скаже вінценосний у своєму першому зверненні до нації...
...Час минає, а обраний не з'являється. Президента стали шукати, народ хвилюється – куди зник винуватець торжества? Чи це не діло рук наших ворогів, що раптом зник Гарант? Може, це робота таємних спецслужб?

Прошу до столу, Микола САВЧУК, 20.01.2015

У згаданому уривку йдеться про Мефівошета — людину з непростим іменем і непростою долею. Цей чоловік походив із царського роду — з роду царя Саула. Його батьком був син Саула Йонатан. Він народився в палаці, мав стати принцом, можливо, й одним із спадкоємців престолу. Але життя склалося так, що у п'ятирічному віці цей хлопчик став сиротою. Його дід та його батько загинули на полі бою. Ситуація в країні докорінно змінилася. Царем став Давид, якого дід Мефівошета жорстоко переслідував.

Великий мандрівник, Сергій ЛУГАНСЬКИЙ, 20.01.2015

Для віруючих людей Авраам є не лише земним батьком єврейського народу і духовним — усіх віруючих загалом. Його ще можна було б назвати прабатьком усіх земних мандрівників, кінцева ціль яких — потойбічне життя. Той, кому Всевишнім були обіцяні величезні земні багатства: територія, користування щедрими природними ресурсами, величезне та могутнє потомство — не отримав усього цього, все життя промандрувавши навколо обітованої землі та ставши своєрідним символом пілігрима без батьківщини.

Небесний скарб, захований на землі, Давид ВІЛКЕРСОН, 20.01.2015

Багато християн ідуть по життю, вдовольняючись такою кількістю віри, якої буде достатньо лише для того, щоб тільки «протягти» до вічності. Їм треба стільки Ісуса, скільки потрібно, щоб потрапити на небо. Але Ісус каже нам про Царство небесне на землі: «Ви можете мати небесне життя в повноті вже тут, у вашому серці, і мати його прямо зараз, але спершу дозвольте Мені розповісти, що це вам буде коштувати».

Небо і земля: точки дотику, Юрій ВАВРИНЮК, 20.01.2015

Небо і земля у людській свідомості майже завжди стоять на різних кінцях Всесвіту. Вони ніколи не зустрічаються, хіба що на лінії горизонту. Вони протилежні один одному за своєю суттю та природою. Вони надзвичайно далекі один від одного. Ну… як небо від землі.

Сходження на гору, або Атрибути Царства, Микола СИНЮК, 20.01.2015

Так влаштована людина — їй хочеться заглянути в майбутнє: а що там?.. Християни не виняток з цього правила. «Господи, скажи нам, коли це буде і яка ознака Твого приходу?» (Мт. 24:3) — це наші брати-апостоли цікавляться майбутнім. «Мені Бог відкрив…» — таємниче оголошують про своє об'явлення любителі заглянути за завісу Вічності.

Поезія Божого Слова, Василь МАРТИНЮК, 9.12.2014

«Хай потемніють зорі поранку її, нехай має надію на світло й не буде його, і хай вона не побачить тремтячих повік зорі ранньої…» (Йов.3:9), – так Йов проклинає ніч свого зачаття. Йому болять тіло й душа – і немає рятунку від болю, навіть надії на оздоровлення. Але як красиво сказано: «Хай вона не побачить тремтячих повік зорі ранньої». Уявляю зірку в мигтливому ореолі променів. Автор Книги Йова – поет, він не висловився так банально, як це зробив би багато хто з нас: «Промені зірки». Він сказав: «Тремтячі повіки зорі ранньої» Бог не байдужий до слів. Йому не все одно, яке слово вжити, як це буває в багатьох з нас. Він і не скупий на слово, Його звернення не нагадують телеграму, але Він і не багатослівний, коли сказано багато й нічого.

Біблія про мистецтво, Василь МАРТИНЮК, 9.12.2014

Мистецтво – це не тільки галузі образотворчої професійної діяльності як скульптура, живопис, музика, театр, кіно тощо, але й усяка творча діяльність, майстерність, результатом якої є довершений чи наближений до досконалості твір. Християнин може навіть не задумуватися, що у своєму повсякденному житті та служінні він постійно стикається з мистецтвом. Майстерно виголосити проповідь на зібранні, щоб зачепила серця слухачів, – це мистецтво. Так само, як і красиво продекламувати вірш чи заспівати пісню, не кажучи вже про те, щоб їх написати. Чудова картина на біблійну тему в молитовного будинку чи й звичайні інтер'єрні елементи, які милують око, – це витвори мистецтва.

Навіщо молитися, якщо Бог суверенний? Метт Уеймайєр, 3.05.2014

Розповідають про одне маленьке містечко. Протягом багатьох років у ньому панував «сухий» закон, тож спиртного в ньому не можна було ні купити в магазині, ні замовити в ресторані. Але одного разу один бізнесмен вирішив відкрити в цьому містечку пивну. Її відкриття стурбувало християн місцевої церкви, і вони зібралися на нічну молитву, щоб просити Бога втрутитися в цю справу. Незабаром після тієї нічної молитви в пивну вдарила блискавка — і та згоріла дотла.

Видіння пекла і раю: 10 порад для роздумів, Денис ПОДОРОЖНИЙ, 3.05.2014

Якось наприкінці вісімдесятих у кіоску «Союздруку» я побачив газету, на першій сторінці якої красувалася фотографія, а під нею підпис: «Нарешті, вчені змогли сфотографувати Царство Небесне!» Ажіотажу з приводу статті у людей було чимало. Але мене це не сильно турбувало, тому що в той рік я вже навернувся до Господа, уже був навчений, що ніякі земні прилади не можуть зафіксувати ні Бога, ні Його Царства. Я знав, що все це підробка. Мене не дивував вогонь в очах людей, які ще недавно називали себе атеїстами, а нині, захлинаючись, ділилися зі своїми колегами гарячою «новиною» про сфотографований рай.

Сторінки 1 2 3 4

 
Українська християнська поезія Місія "Голос надії"