Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

Благовісник у Фейсбуці



Сімейна конференція священнослужителів Івано-Франківської області

8 травня у приміщенні церкви ХВЄ м. Івано-Франківська відбулася конференція для сімей священнослужителів об’єднання церков ХВЄ Івано-Франківської області.

Більше сотні служителів разом із своїми дружинами стали учасниками першої сімейної конференції в історії нашої області. Розпочав зустріч старший пресвітер обласного об’єднання єпископ Юрій Веремій. «Така зустріч відбувається вперше в нашій області і віримо, що вона стане корисною для сімей служителів, – підкреслив він. – Ми вибрали сьогодні для обговорення практичну тему, яка стосується сімейного життя та служіння».

Спікерами конференції були відповідальний за відділ освіти ЦХВЄ Івано-Франківщини пресвітер Олег Карпюк (семінар на тему «Взаємостосунки чоловіка та жінки – як стосунки Церкви та Ісуса Христа»), а також пресвітер церкви ХВЄ м. Коломиї Олексій Гладиш (практичний семінар на тему «Взаємовідносини»).

«Кожна людина повинна протягом свого життя зробити важливі вибори: 1) жити з Богом чи без Нього, 2) вибрати своє місце в житті, 3) знайти супутника життя, - розпочав Олег Ярославович. – Що утворює міцну сім’ю? Тісні взаємини визначають якість сімейного союзу».

Також проповідник наголосив на тому, що життя повинно мати 5 основних цілей і щоб визначити їх потрібно відповісти собі на такі питання: 1) Що стоїть в центрі мого життя? 2) Який характер матиме моє життя? 3) Який слід залишить моє життя? 4) Що я говоритиму світові? 5) З якими людьми я буду жити?
Після перерви словом служив учасникам зустрічі пресвітер церкви ХВЄ м. Коломия Олексій Гладиш. В основу семінару вчитель поклав розгляд семи важливих сімейних питань: 1) Ніжність та лагідність; 2) Ввічливість та повага; 3) Потреба в спілкуванні; 4) Взаєморозуміння. Спільність поглядів; 5) Справедливість у фінансових питаннях; 6) Постійна доброта; 7) Чесність та довіра. Шляхетність.

Також проповідник дав практичні сімейні поради чоловікові та дружині. Серед важливих питань семінару: «Як правильно дружині докорити свого чоловіка?» та інші.

Заключною проповіддю підсумував роботу конференції старший пресвітер церкви ХВЄ м. Івано-Франківська єпископ Юрій Веремій.
Після спільної молитви на служителів області та їхніх дружин чекав святковий обід.

www.oblchurch.if.ua

 

Українська християнська поезія