Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

Благовісник у Фейсбуці



«Бог дав мені життя!»

Під такою назвою 12 травня в Івано-Франківську відбулася акція проти абортів. Організаторами даного заходу виступили Християнська молодіжна газета «Рибка», громадська організація «Я вибираю життя» та молодіжний відділ ЦХВЄ м. Івано-Франківська.

Мета цього багатоетапного заходу — проінформувати молодь міста про реальну ситуацію в Україні стосовно аборту, попередити про його жахливі наслідки, провести консультаційну роботу та роздати всім охочим спецвипуск християнської молодіжної газети «Рибка».

О дев’ятій годині ранку в приміщенні Церкви християн віри євангельської (ЦХВЄ) зібралося сто тридцять волонтерів на підготовчий семінар для консультаційної роботи з молоддю щодо аборту. Це навчання провела Марія Петращук, активіст громадської організації «Я вибираю життя». Протягом години вона надавала волонтерам інформацію про розвиток людини в материнський утробі, а також обговорювала найбільш розповсюджені питання щодо аборту серед молоді, такі як: «Навіщо плодити бідноту?», «Що робити, якщо дівчину зґвалтували?», «Як себе повести, якщо лікарі прогнозують народження тяжко хворої дитини?» та інші.

Після семінару голова координаційного комітету акції Богдан Галюк розділив молодь на дев’ять груп. Всім учасникам видали футболки із символікою акції, а також кожній групі видали по тисячі примірників спецвипуску газети «Рибка» та 50 відеодисків з матеріалами стосовно абортів. О десятій годині ранку молодь вирушила дев’ятьма спланованими маршрутами, які включали шістнадцять вищих начальних закладів міста.

Паралельно розпочинався другий етап акції — автопробіг. Дванадцять машин з відповідною атрибутикою двома колонами вирушили вулицями Івано-Франківська. В першому автомобілі стояли гучномовці, з яких безперервно лунав анонс концерту та гімн акції «Бог дав мені життя!». До речі, на знак солідарності дану пісню в цей день ротували такі радіостанції обласного центру: «Вежа», «Західний Полюс» та «Дзвони».

О першій годині дня волонтери знову зібралися в приміщенні церкви, щоб прозвітувати та поділитися враженнями про перший етап акції. Після того на всіх чекав смачний обід.

По обіді волонтери акції вирушили на пішохідну частину вулиці Незалежності, названу в народі «стометрівка», і вишикувалися по всій її довжині живим ланцюгом. Кожному з волонтерів роздали надуті гелієм кульки з написами, що містили ім’я та професію, як символ життя ненародженої людини. Це був початок третього етапу акції — флешмобу. Людина в білому халаті, лікарській масці та чорних рукавичках підходила до кожного з волонтерів, клала руку на плече та обрізала ножицями стрічку з кулькою. Цим організатори акції намагалися донести до громадськості думку, що роблячи аборт лікарі вбивають маленьких людей, чиє життя було заздалегідь сплановане Богом, однак надірвалося через жорстокість медичних працівників та байдужість батьків.
Після флешмобу всі волонтери вирушили на Вічевий Майдан, де розпочався фінальний етап акціїї — благодійний концерт. В ньому прийняли участь музичні групи: «Сіон» (Дніпропетровськ), «Revival» (Чернцівці), «Вибирай сьогодні» (Івано-Франківськ), «Горизонт Життя» (Київ) та молодіжна музична група ЦХВЄ Івано-Франківська. Також в розважальній частині концерту прийняли участь театральна група молодіжного клубу «180» та шоу-команда братів Прохніцьких.

Із зверненням до присутніх в цей вечір виступали представники церкви, громадські діячі та спеціалісти в даній сфері. Серед них — директор місії милосердя «Добрий Самарянин», телепроповідник Олег Карпюк, голова координаційного комітету акції та головний редактор газети РИБКА Богдан Галюк, лікар-гінеколог із Прикарпатського центру репродукції людини Федишин Тетяна Володимирівна, начальник управління у справах релігії Івано-Франківської ОДА Лапка Тетяна Миколаївна, президент обласної громадської організації «Я вибираю життя» Віктор Кім, диякон та керівник молоді ЦХВЄ Івано-Франківська Василь Дерун.

У завершальному слові заступник старшого єпископа Церкви ХВЄ України по західному регіону єпископ Юрій Веремій сказав: «Наше духовне і фізичне здоров’я залежить від послуху Богові. Ісус Христос прийшов, щоб дати людині звільнення від страждання, лиха, прокляття, яким сьогодні для України є аборт. Однак наш народ до цього часу не слухається Божого поклику. Саме такі акції покликані застерегти та попередити мешканців Прикарпаття про згубні наслідки гріха!»

Завершивши промову, єпископ закликав зібраних людей разом помолитися за Україну та її народ. Фінальним акордом концерту стало виконання гімну акції «Бог дав мені життя!» всіма організаторами заходу, музичними групами та дитячим хором ЦХВЄ Івано-Франківська.

Дивитися фотозвіт акції

www.church


 

Українська християнська поезія