Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Луцьку відбулася регіональна молодіжна конференція

20.11.2010. У луцькій Церкві Христа Спасителя відбулася чергова регіональна конференція молоді Західного регіону. На ній були присутні понад 1700 делегатів із Волинської, Рівненської та Львівської областей. Тема семінару конференції — «Фатальна помилка Аарона». Його провів старший пресвітер Хмельницького об’єднання ЦХВЄ Ростислав Мурах.

Природно, що вже цьогорічна конференція безпосередньо стосувалася проблем служіння Богові. Тому головне питання її: «Як важливо служити Господу?» Гість із Хмельницька особливо акцентував саме на цьому питанні. Він неодноразово говорив про потребу молодих людей у служінні Богові. Спробуймо поставити собі запитання: «Служити? Що ми маємо на увазі, коли говоримо про це?» Часто слово «служити» для віруючих людей — це приходити на зібрання. «Зібрання — це невелика частинка служіння Богові», — зауважив головний спікер конференції. Служіння за межами храму — ось що є основним. Служити людям, які не знають Бога, людям, які опинилися на обочині суспільства — це головне завдання віруючої людини.

Багато християн XXI століття задовольнилися лише спасінням та відвідуванням храму. Більшість з них вважає, що бути віруючим — це не курити, не вживати спиртного, не красти, не робити аморальних вчинків, ходити на зібрання. Тому, пообіцявши служити Богові доброю совістю, дуже часто люди просто виконують згадане.

Чому люди не спішать ревно служити Богові після каяття? Ростислав Миколайович наголосив, що однією з причин є скромність. Пізнавши Бога, люди, які жили «у світі», спираються на те, що у минулому вони робили багато зла, а тому не мають права ревно віддатися на служіння Богові. «Така скромність — це небезпечна позиція. Навернутись до Господа і не служити Йому — гріх!» — сказав Ростислав Миколайович.

Також він висвітлив причини, які заважають служити Богові та виконувати Його волю, на основі біблійного сюжету про фатальну помилку Аарона (2 М. 19:17,24 та 32:1). Господь зійшов на гору Сінай і покликав Мойсея та Аарона, щоб говорити з ними. Аарон не пішов із Мойсеєм. Таким чином він не виконав волі Господньої. Якби Аарон пішов віддано служити Богові, то він би не зробив у своєму житті такого гріха, як ідолопоклонство, і залишився б чистим. Ймовірно, існувало багато причин, які не дозволяли Аарону виконати волю Божу. Ростислав Миколайович виділив шість основних причин: страх, сім’я (жінка), невпевненість, думка людей, невірні пріоритети, відсутність стимулу.

Статистика свідчить, що люди, які не служать Богові, не відбуваються як особистості. Вони є зламаними і не бачать чудес у своєму житті. Служити Богові — це великий привілей. Не служити Богу — небезпечно. Ми спасіння отримуємо по вірі, а праця — це доказ нашої віри.

По обіді, в другій частині семінару, були розглянуті питання, які задавав Бог людям. У Біблії таких питань, як зауважив брат Ростислав, існує чотири: 1.Адам, де ти?(1М. 3:9). 2. Чого ти тут Ілля? (I Цар. 19:9). 3.Що ти бачиш? (Єр.1:11). 4. Ким є для нас Ісус Христос? (Мт. 16:13).

Ці питання велику роль відіграють у житті кожного християнина, зокрема у служінні людини Богові. Після детального викладу теми молодь мала змогу поставити питання до Ростислава Миколайовича у письмовій формі. Записки просто переповнювали кафедру. Ростислав Михайлович не розгубився, навпаки, із великим задоволенням відповідав на запитання.

Щодо теми своїми думками та поглядами поділився сам Ростислав Миколайович:
— Обрав саме цю тему для конференції тому, що вважаю, що служіння Богові на сьогодні повинно розглядатися в повному спектрі. Статистика показує, що якщо віруюча людина в церкві більше п’яти років не служить Богові, то до кінця свого життя не буде виконувати ніякого служіння. Тому дуже актуально молоді серця поки вони, легкі на підйом, наповнені неймовірним ентузіазмом і бажанням, засівати зерном. Це служить вакциною проти багатьох спокус та гріхів, допінгом і каталізатором їхніх взаємин із Богом.

Багато вражень та думок переповнювало учасників конференції. Молодь активно обговорювала викладену тему, тому щиро ділилися своїми враженнями.

Сергій (с. Карасин, Маневицький р-н, керівник молоді, 21 рік):
— Я не очікував, що тема буде викладена так глибоко. Задоволений тим, що детально були висвітлені деякі місця з Біблії. Хотів би, щоб брата Ростислава частіше запрошували на подібні конференції. Викладена тема надихнула більше говорити на подібну тему серед молоді.

Іра (с. Кухче, Рівненська обл., 23):
— Тема дуже актуальна. Один із проповідників наголошував, що завдяки віруючим, які співали на вулиці, він прийшов до Бога. Здається, що це незначна праця, але через неї Бог робить роботу. Хотілося б, щоб Господь дав нам більше сміливості.

Віталій (с. Кустин, Радехівський р-н, керівник молоді, 23 роки):
— Викладена тема дає можливість побачити правильний напрямок у служінні Богу. З Ростиславом Миколайовичем знайомий давно. Було приємно його слухати, адже він викладає актуальні і дуже потрібні теми.

Аня (20 років) і Таня (17 років) — м. Володимир-Волинський
— Тема надихнула нас на повну віддачу себе у служінні Богові. Християнам потрібно свідчити невіруючим людям про Бога, як на роботі, так і на навчанні. Ми повинні бути прикладом для оточуючих.

Молодіжна конференція церков ХВЄ Західного регіону була благословенною. Усім учасникам форуму було цікаво та корисно слухати запропоновану тему. «Навчи мене творити волю Твою, бо Ти Бог мій!» (Пс. 143:10), — каже псалмоспівець. Бажаємо усім навчитися виконувати волю Божу!

Галина Фурман,
м. Луцьк

Фото Віктора Мокійчука

Українська християнська поезія