Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Відбулася презентація всеукраїнського християнського руху
«Україна без сиріт»

11-13.11.2010. У Києві проходила Перша загальноукраїнська конференція «Україна без сиріт», організаторами якої стали Асоціація милосердя «Еммануїл», Compassion International, Міжнародна добродійна фундація «Отчий Дім», проект «Одна Надія», Республіка «Пілігрим», проект Національного усиновлення «Ти будеш знайдений», місія «Агапі», «Служба порятунку дітей», Альянс «Україна без сиріт».

Більше 500 делегатів майже зі всіх регіонів України, а також з Росії, Білорусі, Вірменії, США зібралися в Конгрес-холі «Президент Готель», щоб обговорити стратегію ефективної допомоги дітям, що залишилися без батьківської опіки. Тут вперше на загальнонаціональному рівні зустрілися лідери церков, добродійних і громадських організацій, навчальних установ, батьки-усиновителі й ключові представники християнського суспільства.

Як стверджує один із організаторів, захід переслідував подвійну мету: по-перше, провести загальні сесії та спеціалізовані семінари, які б дозволили здійснити обмін досвідом між представниками державних органів, благодійних організацій та релігійних структур; по-друге, здійснити презентацію Альянсу «Україна без сиріт», що й відбулося в останній день конференції.

Робота конференції почалася в четвер виступом Миколи Кулеби, начальника служби у справах дітей Київської міськдержадміністрації. Він заявив, що на рівні держави відсутня стратегія, як комплексно допомогти дітям-сиротам. За його словами, з досвіду зарубіжних країн, силами держави неможливо вирішити цю проблему, використовуючи ж ресурс християнських церков, можна досягти приголомшливих результатів. Чиновник запевнив аудиторію, що Україна може стати «країною без сиріт» в найближче п’ятиліття, тому що для людей, які вірять в Ісуса Христа, немає нічого неможливого. «Сьогодні здійснюється мрія не тільки багатьох присутніх тут, а мрія Бога», — зауважив президент альянсу «Україна без сиріт» Руслан Малюта.

Ден Брюстер, експерт з партнерських відносин у азійському відділенні місії «Компешн Інтернешнл», продовжив обговорення зазначеної теми у богословському руслі. Підкреслюючи, що подібний проект об’єднання благодійних структур дозволить вийти на новий рівень комунікації, Брюстер визнав, що подолання сирітства — це процес, який стане у центрі суспільно-політичного життя України, кількість населення якої, за даними Держкомстату, постійно знижується.

Перший день конференції завершився виступом Романа Корнійка, президента міжнародної благодійної фундації «Отчій Дім». Навівши офіційну статистику в сфері сирітства, Корнійко підкреслив, що при такому важкому демографічному становищі розрізнені дії держави, недержавного сектору та українських церков украй неефективні. Тому дуже важливо налагоджувати співпрацю між усіма структурами.

Наступний день конференції був присвячений розгляду більш детальних аспектів теми конференції. Аудиторії запропонували численні семінари з філософських, методологічних, богословських, правових та соціально-психологічних граней проблеми подолання сирітства.

В останній день, як і було анонсовано, відбулась офіційна презентація альянсу «Україна без сиріт» — всеукраїнського християнського руху, місією якого є всебічна турбота про життя кожної дитини-сироти, допомога сиротам зростати в люблячій сім’ї, попередження сирітства в Україні. Всеукраїнська конференція, присвячена сирітству в Україні, завершилася підписанням Меморандуму про співпрацю між неурядовими благодійними організаціями. Крім того, останній суботній день був виділений для спеціалізованих семінарів з питань взаємодії зі ЗМІ, також розглядалися проблеми усиновлення та розвитку дітей. Про це «Релігії в Україні» повідомив представник організаторів конференції Олексій Гордєєв.

Джерела:
Релігія в Україні
Церква ХВЄ в Івано-Франківській області

 

Українська християнська поезія