Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Віжбулася веб-конференція з Ларисою Оніщук

10.11.2010. Відбулася веб-конференція завідувачки відділу дитячого служіння ЦХВЄУ Ларисою Феодосіївною Оніщук на тему: «Служіння дітям: стан та перспективи».

Ларисо Феодосіївно, вітаю Вас і дякую Богові за Ваше служіння. Будь ласка, розкажіть про євангелізаційні літні заходи відділу. До кого можна звернутися, щоб отримати детальні консультації? Віра.

Вітаю, сестро Віро. По милості Божій в кожній області будуть проходити різні євангелізаційні заходи для дітей. Зусилля відділу будуть більше спрямовані на євангелізацію в Черкаській і Кіровоградській областях. Детальнішу інформацію про всі заходи можна дізнатися в сестри Людмили Харкалюк, координатора євангелізаційних проектів, за телефоном (044)424-25-80, або E-mail: luda.union@gmail.com

Вітаю, сестра Лариса. Будь ласка, розкажіть про стосунки служителів Відділу з колегами з інших християнських конфесій. Дякую, Юрій

Працівники відділу дитячого служіння приймають участь у багатьох міжконфесійних проектах і ми маємо гарні стосунки з колегами із різних протестантських, греко-католицьких і православних церков. Нас, християн, дитячих служителів, об’єднує спільна ціль — нести Вістку Спасіння дітям України.

Наприклад, ми приймаємо участь у багатьох навчальних семінарах і конференціях, які проходять на міжконфесійному рівні: для співпрацівників християнських дитячих таборів, для педагогів-християн від МАХШ, для євангелистів від ТЄД, для працівників соціальної роботи, т.д.

Також, ми співпрацюємо у міжконфесійному проекті з християнами греко-католицької, православної, римо-католицької і протестантських церков щодо розробки і написання навчальних програм і посібників з «Основ християнської етики» для учнів загальноосвітніх навчальних закладів (представники наших церков входять д робочих груп). Цей проект діє завдяки ініціативі Всеукраїнської ради церков і Громадської ради при міністерстві освіти з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями. В такому ж форматі був проведений Міжконфесійний фестиваль дитячої християнської пісні.

Беремо участь в міжконфесійних програмах по соціальній роботі та науково-практичних конференціях щодо вирішення проблем, які мають місце в дитячому середовищі нашої країни. Вважаю великим позитивом об’єднання зусиль християн різних конфесій у бажанні служити молодому поколінню з метою поширення Царства Божого.

Сестра Лариса. Як мені бути з моїм 15-літнім сином який хоче піти з дому і жити окремо. Він же зовсім малий? Люба Іллінічна.

Дуже складно мені відповідати, нічого не знаючи про Вашу родину, взаємини в сім’ї, місце проживання. Адже кожен конкретний випадок вимагає особливого підходу і аналізу: чому він так хоче зробити?

Звичайно, у 15 років йти з дому дуже небезпечно. Постарайтеся зробити все можливе (в межах розумного) для того, щоб він залишився з вами. Моліться за нього і просіть в Бога мудрості для спілкування з сином. Проявляйте свою любов, цікавлячись його життям, захопленнями, друзями. Поважайте його і допомагайте робити правильний вибір. Буду молитися про вас. Мій телефон (044) 424-25-80.

Дякую Вам за відповідь на таке запитання: Які Ваші довготермінові цілі служіння: 5 років? 10 років? Іван О.

Метою служіння нашого відділу є: донести вістку спасіння до кожної дитини на Україні та через вивчення Біблії, молитву і християнське виховання дітей залучити їх до церковного життя і служіння Богові. Відповідно існує план роботи відділу на 1 рік, 4 роки щодо реалізації поставлених завдань.
Взагалі пріоритетними завданнями є: підготовка і навчання дитячих служителів, формування команд працівників та розробка і видання навчально-методичних матеріалів для різних форм дитячого служіння.

Сестра Лариса та всі Ваші колеги! Ми щиро дякуємо за Ваше невтомне служіння для дітей та підлітків України. Завдяки Вашим розробкам та програмам вони можуть знайомитися та утверджуватися в пізнанні Бога та Його Слова. Ми молимося про Вас. Батьки дітей, яким Ви служите.

Щиро дякую Вам і прошу й надалі молитися як за дітей, підростаюче покоління, щоб вони прийняли Ісуса Христа особистим Спасителем, так і за працівників – щоб Бог дав мудрості і сил нести Благу Звістку для нових поколінь.

Скажите, сестра, а позволительно ли сестре учить? Брат.

Цікаве запитання, брат, але дещо не по темі.

Що ми, як Церква Ісуса Христа, можемо робити щоб уберегти дітей від бруду, розпусти та гріха, що наповнили суспільство до краю? Адже діти всотують все що бачать і чують, як губка. Чи можна якось впливати на нашу владу, щоб законодавчо обмежувати зло? Дякую. Григорій.

Ми, як Церква Ісуса Христа, можемо зробити дуже багато для дітей.

По-перше: ми можемо молитися за всіх дітей України і молитися разом з дітьми.

По-друге: батьки-християни, разом з церквою, можуть посвятити своїх дітей Богові з раннього віку і бути для них прикладом у наслідуванні служіння Богові. Показати через власне життя пріоритетність віри в Бога, прийняття Христа особистим Спасителем та служіння Йому.

По-третє: всі християни, але в першу чергу батьки, повинні якнайраніше навчити дітей Біблійних істин: читайте для дитини Слово Боже з раннього віку; виховуйте в науці Господній – це закладається основа біблійних принципів та цінностей. Адже саме батькам Бог довірив Свою спадщину, дітей, на певний період (Пс. 126). Тож як ми дбаємо про спадщину Господню?

І останнє: вірити у Всемогутність Бога, Котрий використавши наші невеликі зусилля щодо навчання і виховання дітей, зможе зробити набагато більше: зберегти від бруду, провести по життєвій дорозі та дарувати вічне життя!

А на державному рівні подається багато пропозицій від Церков, батьківської громадськості, громадських організацій щодо різних поправок до законів відносно заборони певних телепрограм і реклами, що пропагують тютюнові та алкогольні вироби, або мають певний сексуальний підтекст, подаються зауваження щодо деяких тем у навчальних підручниках, т.д.

До речі, користуючись нагодою, попрошу всіх батьків більш уважно переглядати навчальні програми та підручники, якими користуються ваші діти і, якщо теми містять матеріали язичництва, чаклунства, сексуальної розбещеності чи використовується недостовірна інформація, ви маєте право написати заяву, щоб звільнили вашу дитину від вивчення цієї теми.

Чи відділ має якісь наробки щодо розвитку музичного служіння між дітьми? Як можна надихати батьків та їх дітей розвивати музичну освіту в наших церквах? Буваючи в інших євангельських церквах бачу як добре це працює, наприклад, у баптистів. Дякую. Костянтин Іванович.

На жаль, на даний час відділом не напрацьовано певних методичних матеріалів, щодо розвитку музичного служіння серед дітей. Певні розробки є в окремих церквах, регіонах. Маємо плани попрацювати в даному напрямку.

Але моя порада для всіх батьків, служителів в церквах – направляйте своїх дітей в музичні школи. Сьогодні є широкі можливості для того, щоб отримати музичну освіту різного рівня. За бажанням і з Божою допомогою, наші діти і молодь зможуть здобути музичну освіту в державних закладах. Також заохочуйте молодь до навчання у навчальних закладах: коледжі, інститути, університети, щоб ми змогли нести Євангелію для людей різних прошарків суспільства.

Скажіть де Ви відвідуєте богослужіння? Де можна з Вами особисто зустрітися для бесіди? Дякую.

Відвідую одну з київських церков християн віри євангельської. Про зустріч можна домовитися за телефоном (044) 424-25-80.

ДЯКУЮ ВСІМ!

Джерело: www.uupc.org

Українська християнська поезія