Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

7 Конференція Міжнародної асамблеї християн віри євангельської

10-12.11.2010. У приміщенні Ризької п’ятидесятницької церкви «Слово Істини» (вул. Гертрудес,72) відбулася чергова 7 конференція Міжнародної асамблеї християн віри євангельської (далі МАХВЄ). Старший єпископ ЦХВЄУ М. Паночко та його заступник єпископ О. Бабійчук прийняли участь в роботі конференції.

На конференцію окрім делегатів національних п’ятидесятницьких Союзів та Церков в якості спостерігачів прибула делегація Естонської п’ятдесятницької Церкви на чолі з єпископом Аго Лілеоргом (Ago Lilleorg), а також делегація Союзу християн віри євангельської Польщі на чолі з єпископом Анджеєм Езерніцкім (Andrzej Jeziernicki). Ці два п’ятидесятницькі об’єднання розглядають можливість членства в МАХВЕ.

На відкритті конференції 11 листопада також були присутні Яніс Озалінкевіч, єпископ п’ятидесятницького союзу Латвії, президент Латвійського євангельського Альянсу Вадим Ковальов, єпископ ОЦХВЄ Латвії Віктор Алтухов, делегація Асамблеї Божої США на чолі з директором АБ США по Євразії Омаром Байлером (Omar J Beiler).

У рамках конференції 10 листопада пройшло виїзне засідання Виконавчого комітету євангельської теологічної семінарії (ЄТС, Київ), засновником якої є Міжнародна Асамблея християн віри євангельської. На цій зустрічі обговорювалися питання життя і діяльності провідної семінарії в цій частині світу: пошуки нового президента ЄТС, стратегія роботи семінарії і набір студентів, підготовка національного викладацького складу. Спеціально на цю зустріч прибув президент семінарії д-р Соломон Вонг, який розповів про свої плани служіння в семінарії, підготовку до повної акредитації магістерської програми семінарії в ЄААА, про своє бачення служіння Семінарії в Євро-Азії, відкриття філій семінарії та інші питання.

10 листопада відбулося також засідання Комітету МАХВЕ. На сьогодні в Комітет входять 27 старших служителів 16 Союзів та Національних п’ятидесятницьких Церков. На засіданні Комітету були розглянуті питання внесення змін до статуту МАХВЕ, заслухані звіти про ситуацію в окремих Союзах, членах МАХВЕ.
Під час робочих сесій Конференції з проповідями виступили єпископи Йоганн Прейзель, Едуард Грабовенко, Віктор Павловський, Михайло Паночко, Омар Байлер. З інформацією про становище в країнах і національних Союзах розповіли єпископи Сергій Цвор, Рімантас Купстіс, Аго Лілеорг, Анджей Езерніцкі, Едуард Грабовенко, Віктор Павловський. Член Комітету МАХВЕ, міжнародний євангеліст Славік Радчук розповів про служіння очолюваної ним «Slavic International Ministries». Було багато молитов за країни і служіння національних п’ятидесятницьких церков у цих країнах. Затверджено фінансовий звіт президента МАХВЕ Віктора Прохора за період з 8 листопада 2008 по 10 листопада 2010 року.

Учасники конференції затвердили склад Комітету МАХВЕ на наступний двохрічний термін, обрали керівні органи. Отже, на наступні два роки обрано:

Президентом МАХВЕ — старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець; віце-президентом — єпископа Латвійського центру п’ятидесятницьких церков Миколу Гриба ; секретарем — заступника єпископа Союзу ХВЄ Литви Іванаса Шкуліса.

Нагадаємо, на сьогодні в МАХВЕ входять 16 національних п’ятидесятницьких Союзів:
1. Російська Церква християн віри євангельської;
2. Церква християн віри євангельської України;
3. Союз християн віри євангельської Литви;
4. Об’єднана Церква християн віри євангельської в Республіці Білорусь;
5. Союз вільних церков християн євангельської віри України;
6. Латвійський центр п’ятидесятницьких церков;
7. Союз церков християн віри євангельської Республіки Молдова;
8. Церква християн віри євангельської Вірменії;
9. Центр християн повної Євангелії Республіки Узбекистан;
10. Асамблея Бога в Киргизстані «Куди Жамаати»;
11. Союз християн віри євангельської Америки (EAST);
12. Союз християн віри євангельської Америки (WEST);
13. Слов’янська п’ятидесятницька Асамблея Канади;
14. П’ятидесятницька Церква в Польщі;
15. Союз незалежних церков Німеччини (BFC NW);
16. Слов’янський Дистрикт Асамблеї Божої США

Секретар МАХВЕ Іванас Шкуліс


(Збільшити)

Українська християнська поезія