Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Львівській області пройшла зустріч християн, які покаялися у місцях позбавлення волі

29-30.10.2010. В останні дні жовтня у прикарпатське село Верхнє Висоцьке (Львівська область) з’їхалися колишні в’язні, а тепер спасенні Господом християни з різних областей України. Організатором цього заходу став служитель Соснівської церкви Зіновій Олексюк, який звіщає про Бога в Сокальській виправній колонії, а також колишні в’язні Василь Романько та Ярослав Федічев, які тепер є активними членами цієї ж церкви. Об’єднати колишніх в’язнів, спонукати їх підтримувати братерські стосунки один з одним і зростати у Слові Божому, а також підтримати тих, хто спотикається і підняти тих, хто занепав духом, — так організатори визначили мету цього заходу. На конференцію з’їхалося понад 120 чоловік, яким небайдужа справа проповіді Євангелії в тюрмах. Серед них були старший пресвітер церков ХВЄ Львівської області Роман Ляховський, єпископ Василь Боєчко, директор Дитячої скандинавської місії Людмила Лонюк, заступники директора місії «Голос» надії Євген Мельничук та Віктор Оніщук, а також Петро Бачинський — майор внутрішньої служби, який нині працює в Сокальській колонії.

Учасниками конференції стали 22 колишніх в’язнів. Багато років свого життя більшість з них провели у «Драконовій пащі», так між собою називають Сокальську виправну колонію суворого режиму, де відбували довготривалі ув’язнення особливо небезпечні злочинці. Але вони перебували не тільки в закладі з такою страшною назвою, а й у пащі віковічного дракона. А звідки їх вирвав Господь через самовіддане служіння Своїх посланців, які понад 20 років тому, в 1989 році, прийшли в колонію. Першими провісниками правди тут були Іван Филимонович Сільчук та Михайло Степанович Паночко. За собою вони привели інших людей, які частину свого серця віддали людям, котрих відкинули рідні, друзі, суспільство, але за яких помер Господь. Сьогодні ці люди згадують острах, з яким вперше переступали поріг в’язниці. «Але ми не бачили того страху, — розповідають самі в’язні. — В очах цих людей ми побачили любов, яку так шукали і не могли знайти».

Сьогодні цю любов ми бачимо в очах колишніх рецидивістів, цю любов вони несуть іншим людям, зокрема й в’язням. І про неї вони говорили під час конференції. Колись вона змінила їхні серця, і так важливо зберегти її, не втратити цієї першої любові, щоб не підпасти не під людський суд, а під осуд Господа.

Служителі Соснівської церкви мають на меті й далі організовувати такі ж заходи і будуть раді спілкуванню з колишніми в’язнями та людьми, котрі працюють і несуть служіння у виправних закладах. Ви можете зв’язатися з ними за телефоном 0971632260 (Василь Романько).

Підготувала Ольга Міцевська
(журнал "Благовісник")


Зіновій Олексюк


Хор з колишніх в`язнів


Місіонерська група місії "Голос надії"


Проповідує Ярослав Федічев


Група колишніх в`язнів, які проходять реабілітацію у реабцентрі м. Борислава


Працівник тюремного служіння Ярослав Криса (м. Нововолинськ)


Працівник Сокальської колонії Петро Бачинський


Василь Романько


Заступник директора місії "Голос надії" Віктор Оніщук


Молитву благословення звершує старший пастор церков ХВЄ Львівської області Роман Ляховський

Фото Ольги Міцевської

Українська християнська поезія