Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Святкування Дня подяки у Сумах

10.10.2010. У Сумах відбувся загальнообласний День подяки під промовистою назвою: «За хліб за мир, за Україну». Зал у клубі «Юний Технік» був переповнений. З усієї області з'їхалися вірні церков християн віри євангельської для того, щоб одним духом та одними устами подякувати Богові за Його милості над нашим народом.

Програму розпочали співом об’єднаного хору і загальною молитовною піснею «Вірую», під час якої сотні голосів злилися, проголошуючи свою віру в єдиного Бога. Першим мав слово заступник старшого пресвітера об’єднання церков ХВЄ Сумської області Олександр Устимчук, який закликав людей до спільної молитви. Хор знову славив Господа піснею, після чого був виступ дітей. Після їхнього виступу усі діти, присутні в залі, пройшли в інше приміщення, де на дітей чекала особлива святкова програма.

Заступник старшого пресвітера церков ХВЄ області Терентій Котяй говорив про важливість подяки Богові за хліб та за ті матеріальні блага, якими Він щедро наділяє людей. Свідчення, подяки прозвучали з вуст віруючих церков с. Перекопівка, м. Конотоп, м. Ромни, м. Суми та інших. Усю програму супроводжував спів групи з міста Тростянець. Заступник старшого пресвітера церков ХВЄ області Василь Ярошенко закликав людей не нарікати, а навчитись дякувати Богові за мир та спокій в нашій країні, пам’ятаючи, що це — милість Бога.

До програми приєдналися представники інших церков та конфесій: з привітанням виступив пастор церкви «Слава Божа» Валерій Кузьменко, місіонери з Полтавщини та директор місії «Естер» Валентина Маяк. Виконання пісні «Спаситель», (церква «Відродження», м. Суми) надихнуло увесь зал стоячи співати Богові: «Ти Один заслужив всю хвалу...».

Пастор Валентин Ярошенко в своєму зверненні закликав людей до вірності своїй батьківщині та подяки за Україну, нагадуючи, що приказка «Добре там, де нас немає» стосується лише тих людей, які саме так думають, бо з Богом скрізь добре, а без Нього — погано.

З заключним словом до присутніх звернувся старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ Сумської області Віктор Клець, який підвів підсумок всього свята, зв’язуючи в один вінок хвали і подяки всі три напрями — за хліб, за мир, за Україну. На завершення свята всіх присутніх запросили на святковий обід. Вдячні християни Сумщини подбали і про ближніх — малозабезпеченим категоріям людей приготували та роздали продуктові набори.

www.uupc.org

Українська християнська поезія