Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Тиждень протестантизму у Львівській області

4-8.10.2010. З 4 по 8 жовтня у Львові проходив тижневик «Протестантизм в Україні у пам’ятках історії та культури». Його організували для працівників музеїв та інших навчальних закладів культури Львівський музей історії релігії та Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв.

7 жовтня у рамках цього заходу було знайомство учасників форуму з обласним об’єднанням Церкви ХВЄ. Проходила зустріч у приміщенні Львівської богословської семінарії. Присутніх вітав старших пресвітер львівського об’єднання церков ХВЄ Роман Ляховський. Проректор семінарії П. Ониськовець розповів про діяльність ЛБС, її структуру та історію, провів для гостей екскурсію семінарією та храмом «Гологофа».

Після цього академічний декан Н. Туз розповів про освітню програму семінарії.

Директор недільних шкіл В.Б. Сидорчук представив дитячий відділ обласного об’єднання ЦХВЄ.

Анатолій Гук, перший заступник старшого пресвітера об’єднання церков ХВЄ Львівської області представив короткий огляд служіння церков ХВЄ Львівщини.

Враженнями від побаченого та почутого ділився у своєму виступі Микола Хмільовський, завідувач науково-методичного відділу музею (музей релігієзнавства у Львові): «Дуже насичений, змістовний, корисно проведений час, заслуговує нашої щирої подяки. Ми працюємо вже у третій церкві і кожна церква ставиться до нас з любов’ю і з пошаною, і це дуже добре. Щиро дякуємо вам за такий чудовий прийом».

Підготував Валентин Опря


Єпископ Роман Ляховський


Знайомство з будівництвом церкви "Гологофа"


Микола Хмільовський

Українська християнська поезія