Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Святкування Всеукраїнського Дня подяки у Дніпропетровську

10.10.2010. Фоторепортаж зі святкування Дня подяки у Дніпропетровській області, яке проходило на базі центральної церкви «Віфанія».

На святковому богослужінні були представники не лише від церков ХВЄ, але й від Об’єднаної Церкви ХВЄ, римо-католиків, баптистів. Хорове служіння здійснював об’єднаний молодіжний хор церков Кривого Рога.

Присутніх привітав старший пресвітер церков ХВЄ у Дніпропетровській області, єпископ Михайло Михайлович Мокієнко: «В книзі Повторення Закону 8:6-10 описано землю, в яку Мойсей вів свій народ. Великий Всемогутній Бог дав кожному народу свою землю. Не обминув Він і Україну: сивий Дніпро й досі дає воду сотням тисяч людей; країна багата на чорноземи, і підтвердженням тому є еталон чорнозему, який зберігається у Франції, що взятий у Дніпропетровській області (Магдалинівський район). В Кривому Розі — чорна руда, на Донбасі — «чорне золото». Для кого Господь все це створив? Для нас — людей! Ми маємо дякувати Богу за все. Зверніть увагу на десятий вірш «І будеш ти їсти й наситишся, і поблагословиш Господа, Бога свого, у тім добрім Краї, що дав Він тобі». Біблія закликає нас дякувати за все, що ми маємо. Старий і Новий Завіти закликають людей дякувати Богу. В Старому Завіті ми бачимо три слова, що означають подяку: «барак» (благословляти Бога), «халлал» (хвалити Бога), «ядах» (дякувати Богу). В Новому Заповіті ми також бачимо приклади подяки нашому Творцеві. В Євангелії від Луки 10:21 Ісус прославляв Отця за Його велич: «Прославляю Тебе, Отче, Господи неба й землі». Апостол Павло в 15 розділі свого Послання до римлян також закликає нас до хвали і прославлення. Іван, побачивши велику кількість Ангелів, що співали: «Достойний Агнець!» ¬— сам наповнився хвалою. Давид в останньому Псалмі пише: «Все, що дихає, хай Господа хвалить!». Бог береже всю Землю, Бог забезпечує врожай, все знаходиться під Його керівництвом. В нас є за що дякувати Йому!»

Після цього пастори Дніпропетровської області звершили молитви подяки: за врожай, за мир на Україні, за Боже Слово, що відроджує нас, за нашу країну.

Як справедливо підмітила ведуча: «Скільки б ми не співали Господу, ми не можемо примножити Його славу. Бо вона — досконала».

Ольга Маслова з Кривого Рогу заспівала пісню «Я хочу туди, де Ти».

З привітальним словом звернулися також: заступник настоятеля Римо-Католицької парафії м. Дніпропетровськ Матвій Стибурський; представник Дніпропетровської області в Українському Біблійному товаристві Тамара Несторова; пастор церкви «Єрусалим» В’ячеслав Тен; пастор криворізької церкви «Вефіль» Віктор Степанченко; заступник старшого пресвітера дніпропетровського об’єднання церков ЄХБ Андрій Якеменко.

Заключна проповідь лунала з вуст пастора дніпропетровської Церкви «Перемога» Сергія Петровича Вінковського.

На завершення свята пастори звершили спільні молитви подяки і благословення: молитви за зцілення, за дітей, за народ Божий.

Підготували Оксана і Володимир Чорні

Українська християнська поезія