Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Святкування Дня подяки в Івано-Франківську

10 жовтня 2010 року святкове богослужіння у церкві ХВЄ м. Івано-Франківська тривало з 10 до 18 год.

Захід проводився для того, щоб подякувати Богу за всі Його благословення. Сцена в приміщенні дому молитви була традиційно прикрашена всілякими плодами землі. На святковому столі лежали овочі та фрукти, гриби та велика хлібина, а також розгорнута Біблія, як символ духовного хліба.

Святкове зібрання словом привітання та молитвою розпочав старший пастор церкви єпископ Юрій Веремій.
Диякон Василь Дерун прочитав Псалом 110 та привітав присутніх із святом. Центральний хор виконав пісню «Слава Тобі, наш Всесильний Бог».

Диякон Олексій Литвинчук прочитав уривок із книги Буття 8:22: «Надалі, по всі дні землі, сівба та жнива, і холоднеча та спека, і літо й зима, і день та ніч не припиняться!». Проповідник заохотив присутніх за все дякувати Богу, оскільки «зараз нам живеться набагато краще, аніж колись».

Цього ранку піснями служили сестри Лариса Цапюк та Тетяна Веремчук, сестра Марічка Галюк під акомпонемент гітари у виконанні Назарія Галюка виконала пісню «Дякую Богу».

Пастор-євангеліст Генадій Ліптуга прочитав уривок із послання до Галатів 6:7: «Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!». Хор виконав пісню «Мій Ісус», а сестра Надія Балагутрак прочитала вірш «Блаженство бути в Господа руках».

В цей ранок вперше співали декілька новоутворених молодіжних груп, які складалися із учасників молодіжного та дитячого хорів. Брати заспівали пісню «Поклонюся я Творцю землі».

Після того проповідував диякон Василь Попудник. Він прочитав уривок із Євангелія від Матвія 12:33-35: «Або виростіть дерево добре, то й плід його добрий, або виростіть дерево зле, то й плід його злий. Пізнається бо дерево з плоду! Роде зміїний! Як ви можете мовити добре, бувши злі? Бо чим серце наповнене, те говорять уста. Добра людина з доброго скарбу добре виносить, а лукава людина зо скарбу лихого виносить лихе». Проповідник сказав: «Після гріхопадіння, можливо, частина плодів стала неїстівною. Також спотворилася і людська природа: деколи зла людина може робити хороші речі, і навпаки: добра людина - помилятися. Отже, оновлена людина в праведності Бога, навіть, помиляючись, своїм серцем направлена до Бога. Пам’ятаймо про зраду апостола Петра».

Після того хор заспівав «Принесем снопи», а пастор Валентин Черняк звершив молитву за потреби народу Божого.

Молодь продемонструвала сценку «Про риболовів», а молодіжна співоча група виконала три пісні: «Глорія, Аліллуя», «Єдиний Бог», «Краще з Тобою день один».

Пресвітер Олег Карпюк в основу своєї проповіді поклав притчу про жнива (Матвія 13:38-39). «Дякувати Богу треба не тільки в день подяки, але щоденно», - резюмував проповідник.

Брат Ярослав Карпюк виконав пісню під акомпонемент фортепіано у виконанні своєї правнучки Христини, брати з дитячого хору – пісню «Наш Бог Всемогутній», а сестри Юля та Наталя Веремій – пісню «Поклич, я почую».

Відповідальний за церкву в Богородчанах брат Роман Струк прочитав уривок з Євангелія від Івана 6:27: «Пильнуйте не про поживу, що гине, але про поживу, що зостається на вічне життя, яку дасть нам Син Людський, бо відзначив Його Бог Отець».

Після проповіді сестра Ірина Скіцко виконала пісню «Дякую Богу»; співали також дуети Ярослава та Марії Арбораків та сестер Юлі Тищенко та Надії Балагутрак.

Після пісні «Мій Ісус» у виконанні об’єднаного хору церкви завершальну проповідь виголосив єпископ західного регіону братства ХВЄ – Юрій Веремій. Він підсумував усі проповіді та проголосив основну думку урочистого зібрння: «За все дякуйте Богу». В результаті натхненного Духом Святим Богослужіння покаялися троє людей, двоє з яких глухі.

Після короткої перерви всі учасники свята перемістилися до новозбудованої їдальні, де на них чекав «шведський» стіл з традиційними українськими стравами: холодцем, вареною картоплею та підливою, голубцями та різноманітними салатами.

В організації святкування прийняли участь члени місцевої церкви, які готували їжу, пекли торти, офорлювали залу до свята. Під час обіду гостей обслуговували служителі церкви та їхні дружини. Християни спілкуючись, дякували за все Богу.

Після обіду святкове зібрання продовжилося в приміщенні церкви. Богдан Галюк запропонував усім присутнім бути уважними до всього, що відбуватиметься далі, та звершив молитву.

Друга частина святкового Богослужіння була сповнена піснями дитячого хору під керівництвом Лариси Цапюк. Прихожани та гості церкви мали змогу насолодитися співом молодіжних груп та інших учасників програми.

Всі бажаючі отримали також нагоду послужити своїм даром церкві. Вкінці зібрання диякон Андрій Фундюр підсумував служіння та звершив молитву.

Всі учасники свята отримали заохочуючі смачні подарунки зі столу: банани, апельсини, гранати, персики, виноград, ядлука, груші та інші фрукти. Всі залишилися задоволеними від часу проведеного разом. Також радів сьогодні Господь, бачачи своїх вдячних дітей!

Джерело: http://www.church.if.ua

Українська християнська поезія