Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Києві відбулася робоча зустріч керівників навчальних закладів ЦХВЄУ

5.10.2010. У приміщенні канцелярії ЦХВЄУ з ініціативи відділу освіти відбулася зустріч керівників навчальних закладів Церкви ХВЄУ. На ній були присутні: ректор Львівської богословської семінарії Р.П. Соловій, ректор Київського біблійного інституту С.В. Манелюк, ректор Коростенського біблійного коледжу В.Ф. Лисюк, ректор Полтавської біблійної семінарії П.О. Михневич, ректор Чернівецької біблійної семінарії В.Г. Малик, адміністративний директор семінарії «Благодать та істина» Д.В. Ксензов, керівник відділу освіти В.В. Вознюк та інші.

На засіданні старший пастор Київського об’єднання церков ХВЄ А.М. Козачок представив програму «Біблійні читання», яку під егідою Біблійного Товариства планується розпочати вже наступного року, враховуючи те, що 2011 рік проголошений роком Пересопницького Євангелія. Для цього потрібно з участю навчальних закладів розробити короткий курс опису кожної Книги Біблії, а потім з допомогою студентів-випускників реалізовувати його у вигляді Біблійних читань.

Завідуюча дитячим служінням Л.Ф. Оніщук звернулася до представників навчальних закладів з пропозицією включити до програми освіти курс організації дитячого служіння, та поділилася працею відділу щодо проведення курсів навчання вчителів та інструкторів недільних шкіл.

Програма «Читання Біблії», та пропозиція щодо організації дитячого служіння були підтримані учасниками засідання.

Керівник відділу освіти В.В. Вознюк вислухав пропозиції представників навчальних закладів, та озвучив свою готовність надалі ініціювати такі зустрічі, які, за його словами, «сприятимуть зближенню між працівниками закладів, та допомагатимуть в узгодженні різних питань».

Цього ж дня відбулося засідання робочої групи по програмі «Церковного мінімуму» де, згідно з прийнятим на комітеті єпископів ЦХВЄУ переліком тем, узгоджено формат написання підручника, розроблено напрямки кожної теми, та встановлено терміни напрацювання тем.

Адміністратор відділу освіти Василь Попудник

Українська християнська поезія