Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

В Києві відбулося засідання Ради євангельських протестантських Церков України

29.09.2010. У канцелярії ВСО ЄХБ відбулось чергове засідання Ради євангельських протестантських Церков України (далі РЄПЦУ), в якому крім членів Ради взяли участь голова Правління Інституту релігійної свободи О.В. Заєць та заступник голови Держкомнацрелігій М.Р. Новиченко. Засідання Ради проходило під головуванням старшого єпископа Церкви християн віри євангельської України М.С. Паночка.

Глави євангельських Церков проаналізували стан державно-церковних відносин в Україні загалом та ситуацію в євангельсько-протестантському середовищі зокрема, заслухали інформацію М.Новиченка про діяльність та плани Комітету. Він повідомив про пропозицію голови Комітету щодо зустрічі з членами Ради найближчим часом та ознайомив учасників засідання з ситуацією щодо оновлення законодавства у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій. Присутні священнослужителі вирішили звернутися до відповідних органів влади, щоб заявити позицію Церков щодо підтримки існуючого законодавства в сфері державно-конфесійних відносин, яке, як відомо, визнано одним із кращих в Європі.

Рада підтримала пропозицію Секретаріату щодо публічної підтримки заходів, що мають на меті захист суспільної моралі, зокрема підтримала Звернення РЄПЦУ на підтримку Резолюції симпозіуму «Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності». Документи мають використовуватися у роботі соціальних організацій, що функціонують при євангельських церквах.

Учасники засідання обговорили співробітництво євангельсько-протестантських церков на регіональному рівні та наголосили на необхідності поширювати досвід співпраці, що існує в центрі, до своїх регіональних осередків, особливо в частині підтримки соціально важливих публічних заходів.

З метою кращого інформування громадськості про духовне та соціальне служіння, яке здійснюють євангельські християни в Україні, секретаріату доручено активізувати інформаційне забезпечення діяльності Ради, зокрема через офіційну веб-сторінку Ради та інші доступні ресурси.

З членів Ради в засіданні взяли участь старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко, заступник голови Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Микола Каспров, старший єпископ Української християнської євангельської Церкви Леонід Падун, президент Братства незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів Сергій Дебелинський, голова правління Асоціації місіонерських церков євангельських християн України Сергій Дацко, заступник глави Союзу вільних церков християн євангельської віри України Дмитро Булах та новообраний Президент української уніонної конференції Церкви адвентистів сьомого дня Алєксєєнко Віктор Володимирович. В.А. Крупський, який очолював УУК АСД, представивши нового керівника, подякував членам Ради за багатолітній досвід спільної праці на благо України та побажав успішної спільної діяльності і в майбутньому.

Нагадаємо, що до складу РЄПЦУ входять 8 об’єднань: Всеукраїнський союз об’єднань євангельських християн-баптистів, Церква християн віри євангельської України, Українська уніонна конференція Церкви адвентистів сьомого дня, Українська християнська євангельська Церква, Братство незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України, Союз вільних Церков християн євангельської віри України, Асоціація місіонерських Церков євангельських християн України та Українська Лютеранська Церква.

Джерело: http://uupc.org

Українська християнська поезія