Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

В Олександрії відбулося розширене засідання Комітету Церкви ХВЄ України

22-24.09.2010. У християнському таборі, що знаходиться у селі Олександрія (Рівненська область) відбулося розширене засідання Комітету Церкви ХВЄ України. Зазвичай такі одноденні засідання, на яких вирішуються поточні загальноцерковні питання відбуваються 4-5 разів в рік і проходять у канцелярії ЦХВЄУ. До складу Комітету входять: старший єпископ Церкви, його заступники, члени Ради старійшин, старші пресвітери областей (для областей з великою кількістю церков і їхні заступники), завідувачі відділів Церкви ХВЄУ, редактори центральних видань. А цього разу до них долучилися і їхні дружини.

Рівненське обласне об’єднання, у підпорядкування якого знаходиться табір, зробило все, щоб гості (а їх зібралося більше 70) відчували себе затишно та зручно. Посеред лісу, в обрамленні сонячної осінньої погоди, забувши на якийсь час земні турботи та проблеми, служителі разом зі своїми дружинами мали можливість разом поспілкуватися, помолитися, послухати проповіді та повчання один від одного.

Розпочалася зустріч загальним богослужінням, на якому проповідували старший пресвітер Рівненського об’єднання церков ХВЄ Віктор Боришкевич та старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ Львівщини Роман Ляховський. А старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко провів для присутніх семінар на тему «Сім’я служителя». Після цього був вечір вільного спілкування, де присутні могли познайомитися з дружинами служителів, почути коротку інформацію про їхні сім’ї. Приємною несподіванкою стало для кількох подружніх пар, які саме цього дня відзначали річницю одруження, привітання від імені усіх присутніх. І, звичайно ж, були молитви: молитви подяки Богові, молитви за конкретні проблеми, за зцілення.

Другого дня до обіду проходило робоче засідання членів Комітету. Розпочалося воно, як це вже стало гарною практикою, з молитви та проповідей, які проголосили Василь Любчак (старший пресвітер вінницького об’єднання церков ХВЄ), Юрій Веремій (старший пресвітер івано-франківського об’єднання церков ХВЄ). Після цього присутні вислухали інформацію старшого єпископа ЦХВЄУ та його заступників, Анатолія Козачка — про підготовку до Дня подяки, Богдана Левицького — про підсумки молодіжного з’їзду, Віктора Вознюка — про концепцію роботи відділу освіти, Олександра Попчука — про працю відділу євангелізації. Були розглянуті також інші питання життя Церкви.

А дружини служителів у той час мали можливість у невимушеній, сестринській атмосфері поспілкуватися між собою, більше познайомитися, поділитися думками, досвідом.

Після обіду знову було спільне зібрання, на якому проповідували Ростислав Мурах (старший пресвітер хмельницького об’єднання церков ХВЄ), Анатолій Безкровний (старший пресвітер донецького об’єднання церков ХВЄ) та Микола Синюк (перший заступник старшого єпископа ЦХВЄУ). Зібрання продовжилося і на третій день зустрічі. Цього разу проповідували єпископ Степан Веремчук (член Ради старійшин) та Володимир Бровка (старший пресвітер кіровоградського об’єднання церков ХВЄ). А Ростислав Мурах провів семінар на тему «Коли ти молишся…». На закінчення була звершена молитва благословення за усіх учасників зустрічі, їхні родини, за церкви об’єднання, за Україну та владу.

Відеозаписи богослужінь розширеного засідання Комітету ЦХВЄУ можна отримати у відділі медіаслужіння Церкви ХВЄУ.


Віктор Боришкевич


Роман Ляховський


Молитва за дружин служителів


Робоче засідання Цомітету ЦХВЄУ


Василь Любчак


Юрій Веремій


Віктор Вознюк


Олександр Попчук


Анатолій Безкровний


Ростислав Мурах


Микола Синюк


Степан Веремчук


Володимир Бровка


(Збільшити)

Фото Юрія Вавринюка

Українська християнська поезія