Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання






Новини Церкви ХВЄ України

У Києві пройшло розширене засідання відділу освіти Церкви ХВЄУ

09.09.2010. У Києві в приміщені канцелярії ЦХВЄУ пройшло розширене засідання відділу освіти за участю обласних керівників відділів освіти, керівників навчальних закладів, керівництва ЦХВЄУ. На зустрічі були представлені 23 області України. З привітальним словом до присутніх звернувся старший єпископ ЦХВЄУ М.С. Паночко Михайло Степанович наголосив: «Ми маємо нести здорову Христову науку для народу Божого, а також йти з народом Божим. Саме в такий спосіб можна досягнути поставленої цілі».
Перший заступник старшого єпископа ЦХВЄУ М.П. Синюк представив нового керівника відділу освіти — Віктора Володимировича Вознюка. Микола Петрович проінформував делегатів про стан справ у відділі освіти.

Керівники обласних відділів розповіли про роботу, яка ведеться на місцях. У кожній області проводяться семінари, в окремих областях — спеціальні заняття для проповідників, проходять молодіжні, жіночі, пасторські навчальні конференції.

На засіданні також поділилися інформацією представники духовних навчальних закладів ЦХВЄУ. Студентів навчають у різних напрямках: місіонерське, пасторське служіння, християнська освіта. В деяких навчальних закладах діє магістерська програма, яка надає можливість після отримання ступеня бакалавра продовжувати навчання.

На розширеному засіданні підіймалися питання, котрі стосувалися навчального, академічного та інформаційного напрямків відділу освіти. Жваве обговорення цих питань підтвердило їхню актуальність. Проте пріоритетним напрямком роботи буде церковна освіта. На цьому наголосив у представленні концепції розвитку відділу освіти новий керівник відділу Віктор Вознюк. «Ми сьогодні маємо провести в нашому братерстві програму «духовного мінімуму», де будуть викладені на доступній мові найнеобхідніші теми. І наше головне завдання — донести цей курс до кожного віруючого». Віктор Володимирович в деталях окреслив послідовні кроки реалізації програми. За його ініціативою та підтримкою учасників засідання, була створена робоча група по підготовці курсу «духовного мінімуму». Відповідальним за роботу групи був призначений Ігор Сергійович Капустін. В той же день робоча група провела своє перше засідання.

На засіданні Віктором Вознюком був представлений новий адміністратор відділу. Це Попудник Василь Васильович, який буде надалі вести організаційну частину роботи відділу.

По завершені роботи керівник відділу звершив заключну молитву за всіх, хто працює у напрямку освіти, і благословив на подальшу працю.

Матеріал підготував Валентин Опря


Керівник відділу освіти ЦХВЄУ Віктор Вознюк


(Збільшити)


Рейтинг@Mail.ru

© 2005-2009 Журнал Благовісник
Дизайн і верстка
DesigNik