Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Всесвітня п’ятидесятницька конференція зібрала у Стокгольмі понад 1500 священнослужителів

24-27.08.2010. У столиці Швеції пройшла 22 Всесвітня п’ятидесятницька конференція. Конференція проходила у широковідомій церкві «Філадельфія», яка була заснована піонером п’ятидесятницького руху в Швеції Леві Петрусом і в ці дні святкувала свій 100-річний ювілей. Учасниками конференції стали понад 1500 п’ятидесятницьких священнослужителів із понад 70 країн світу.

Загальна тема конференції «Споряди себе, інших та Церкву» змусила організаторів шукати промовців, які могли б запропонувати учасникам найкращі інструменти для служіння, спонукати їх до більшої ревності та посилити їх мотивацію в служінні. Одними із найяскравіших були: Давид Мохан (Індія), який закликав усіх до відновлення молитовного життя служителів у своїй промові «Сила Молитви», Ісак Бургер (ПАР) говорив про духовне батьківство, яке потребує відновлення у сучасному християнстві. Лазарус Чаквера (Малаві), Принс Гунератнам (Малазія), Юнг Хун Лі (Півд. Корея), Рейнхард Бонке (США), Браян Хьюстон (Австралія), Ніклас Пєнсохо (Швеція) та інші проповідники запропонували широку палітру проповідей та лекцій, що мали на меті краще підготували Церкву до останніх жнив.

Україну представляла група священнослужителів на чолі зі старшим єпископом ЦХВЄУ М.С. Паночко. «Зібрання такого рівня дозволяють нам побачити стан Церкви Христової у світовому масштабі. Ми вдячні Богові за зростання християнських церков у Латинській Америці, Африці та Азії. Серйозне занепокоєння викликає стан п’ятидесятництва в Західній Європі, що розташована так близько до нас. Думаю, прийшов час надсилати більше місіонерів до західних країн» — аналізує старший єпископ.

Крім загальних засідань, учасники мали секційні засідання та цілий ряд регіональних та тематичних робочих зустрічей. Так, представники країн СНД змогли обговорили співпрацю з місією «Світло для народів» і намітити наступні кроки по досягненню малих народів Євразії. «Об’єднавшись, ми можемо почати ряд місійних проектів в слов’янських країнах Балканського півострова, які все ще залишаються найменш християнізованою частиною Європейського континенту» — говорить єпископ М.М. Мокієнко по завершенню консультацій.

«Пятидесятницька Європейська Спілка (Pentecostal European Fellowship), Президіум якої провів своє чергове засідання 23-24 серпня у Стокгольмі, по-новому відкриває для себе східноєвропейське п’ятидесятництво. Членами Президіуму обрано М.С. Паночка (Україна) та В.Павловського (Молдова). Наступні загальноєвропейські заходи плануються в Молдові та Україні весною та осінню 2011 року відповідно» — повідомляє пастор Ю. Кулакевич, завідувач відділу зовнішніх та міжнародних зв’язків ЦХВЄУ.

www.uupc.org

Українська християнська поезія