Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Вінниці відбувся з’їзд Об’єднаної Церкви християн віри євангельської (ОЦХВЄ) України

26-28.08.2010. У Вінниці пройшов VII звітно-виборний з’їзд Об’єднаної Церкви християн віри євангельської (ОЦХВЄ) України, який за статутом відбувається раз на чотири роки. На це поважне зібрання з’їхалися не тільки українські служителі — гостями форуму були представники Білорусіїї, Росії, Молдови, США.

«Вас вибрав Господь бути у Нього служителями» — ці біблійні слова стали девізом зустрічі п'ятидесятницьких священиків. Про те, як бути богоугодним служителем, три дні співали псалми, проповідували, молилися.

«Ми покликані служити. Ісус Христос вдень служив людям, а вночі молився. Іноді ми поспішно користуємося покладеною на нас владою — приймаємо рішення про відлучення або зауваження. А скільки ночей ми провели в молитві за цих людей?» — спантеличив риторичним питанням аудиторію начальницький єпископ ОЦХВЄ України Георгій Бабій.

Протягом з'їзду делегати прослухали звіти різних відділів братства. «Чи можеш ти назвати прізвище людини, яка через твоє служіння прийшов до Бога?» — процитував питання, яке не дає йому спокою, відповідальний євангеліст ОЦХВЄ України Сергій Богачук. «Якщо я вважаю себе членом Церкви Христової, а функція Церкви — рятувати, я повинен благовістити. У графіку навіть самого зайнятої людини повинен бути день, коли він особисто евангелізірует комусь, постить і молиться про неспасенних», — заявив Богачук.

Відповідальні благовісни Микола Королюк (Дніпропетровська область) і Олександр Романюк (Київська, Чернігівська, Сумська області) ділилися практичним досвідом євангелізації. «Ми сіємо, а Божа справа — рятувати, наша справа говорити, а Бог Сам відповідає за слова Біблії, які ми проголошуємо. Нам же доведеться відповідати за все, що ми повинні були зробити і не зробили. Люди будуть слухати нас настільки, наскільки ми самі горимо і небайдужі до того, чим займаємося », — зауважив Романюк.

«Прийнявши Ісуса Христа, ми приймаємо відповідальність благовістити світу. Бог покликав тебе і мене, щоб ми могли виконати певну роботу в Його домі, і важливо до цього серйозно ставитися», — підсумував євангелізаційний блок куратор цього відділу єпископ Михайло Якобчук.

Ректор Української Теологічної Семінарії Петро Гречкосій та декан Криворізького біблійного інституту Олександр Швець звітували за роботу відділу освіти. Вони нагадали, що в союзі діє два вищих богословських навчальних закладів — у Вінниці та Кривому Розі, і закликали пасторів благословляти братів і сестер на здобуття освіти. Також в Кривому Розі, Черкасах та Броварах є коледжі, в яких можна навчитися початкам вчення ОЦХВЄ.

Відповідальний за освіту в ОЦХВЄ України Павло Жмур навів статистику братства: більше трьохсот недільних шкіл, більше тисячі вчителів, понад сорок літніх таборів для дітей та молоді. Він представив розроблену навчальну програму для недільних шкіл на 11 років навчання та розповів про проблеми відділу дитячого служіння. Єпископ Василь Денисюк помолився про благословення всіх студентів і школярів, в тому числі вчителів недільних шкіл.

«У житті немає дрібниць. Дрібниця іноді визначає, бути Божому диву у твоєму житті чи ні. У дрібницях наша духовність видно набагато краще, ніж у глобальні речі. Іноді вимовлені нами слова можуть докорінно змінювати долю людини. Слово в устах — це не дрібниці, ним можна втратити святість, можна опоганитись, воно може коштувати нам духовної поразки. Бог, перед Яким ми ходимо, святий, і не робить винятків ні для кого. Для Нього важливо не те, наскільки чудово твоє минуле, Він цінує те, наскільки свято, чисто і непорочно твоє сьогодення», — підсумував Ігор Азанов. У молитві пастори і єпископи каялися за дрібниці, які допускали, просячи Господа очистити і в майбутньому зберегти від подібного.

За підсумками ради єпископів прийнято рішення залишити Георгія Бабія в статусі начальствуючого єпископа ОЦХВЄ України і Петра Новорока — його заступником. На допомогу їм вибране правління єпископів і робоча група служителів. З'їзд закріпив це рішення молитвою благословення. «Щоб були завжди сповнені Духа Святого, могли правильно навчати і були готові життя своє покласти за Господа, хіба мало що буде завтра», — констатував у молитві начальницький єпископ ОЦХВЄ СНД і Балтії Іван Федотов.

Світлана Кучеренко, м. Вінниця

www.sglavred.livejournal.com


Начальствуючий єпископ ОЦХВЄ України Георгій БАБІЙ


Сергій БОГАЧУК


Михайло ЯКОБЧУК


Микола КОРОЛЮК


Олександр РОМАНЮК

Фото: Світлана Кучеренко, ТРК "Пілігрім"

Українська християнська поезія