Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Рівненській області пройшов фестиваль пісні та слова "Тиждень Євангелії"

З 15 по 22 серпня у селі Оженин Рівненській області (Острозький р-н) проходив фестиваль пісні та слова «Тиждень Євангелія».

Кожного дня в наметі, який було розміщено на стадіоні цукрозаводу з 15 по 23 години можна було почути про Того, Хто дає життя — Ісуса Христа. Програма для дітей розпочиналася о 15.00, з 19.00 — для всіх жителів, а з 21 годині — молодіжне спілкування. Саме на цих зустрічах жителі села Оженин та всієї околиці мали змогу чути Боже Слово.

На фестиваль були запрошені гості із різних куточків України — музичні групи та співаки: гурт «Сіон» (Дніпропетровська область), гурт «Набат» – (м. Бєльци – Молдова), гурт «Вічність», гурт «Джерело» (м. Івано-Франківськ), гурт «Крила Віри» (с. Перетоки), гурт «Воскресіння», (м. Здолбунів).

Спікери фестивалю: Олександр Кучер, пастор-євангеліст (с. Оженин, Рівненщина), Василь Радчук (с. Здобиця), Олександр Чернюшок (с. Біла Криниця, Рівненщина), Ростислав Мурах, старший пресвітер церков ХВЄ Хмельницької області (м. Кам’янець-Подільський), В. Боришкевич, єпископ, старший пресвітер церков ХВЄ Рівненської області, завідувач відділу освіти ЦХВЄУ Віктор Вознюк (м. Острог), та інші гості, які були запрошені на святкування «Тижня Євангелії».

Олександр Савчук (молодіжний керівник церкви «Жива Надія») розказав, як започаткували «Тиждень Євангелії» у с. Оженин, Острозького району. «Ідея провести «Тиждень Євангелії» у нас в селі виникла вже давно. Але реалізувати її вдалося у 2006 році. Саме тоді ми вперше організували наметове служіння. Головним ідеологом, або натхненником цієї акції був і залишається наш диякон Олег Василишин. Він також відповідальний за проведення євангелізацій. Саме брат Олег зібрав команду в нашій церкві. Ми розпочали таке служіння без особливого досвіду, вчилися від тих, хто у цьому має досвід і практику в проведенні подібних заходів. Перший рік проведення «Тиждень Євангелії» пройшов дуже добре, хоча часто вирішували оргпитання «на ходу». Служіння ми розділили на три потоки: дитяче, для всіх і молодіжна програма. Найкраще відгукнулися діти і молодь». Ось вже 5 років поспіль, у третю неділя серпня проводиться це свято. Всі роки воно називалося «Тиждень Євангелії», минулого року назвали цей захід «Фестиваль християнської пісні та слова», але знов повернулися до попередньої назви. Що стосується результатів, ми підраховували, що за попередніх 4 роки в результаті такого євангелізаційного служіння до Бога прийшли близько двадцяти людей. Для прикладу, сестра яка сьогодні є директором недільної школи в церкві, — це людина, яка покаялася через палаточне служіння. Ще одна сестра — регент дитячого хору, частина команди, яка працювала цього року з дітьми, це молодь, яка через палаточне служіння прийшла до Бога».

Олександр Савчук привітав присутніх і представив друзів фестивалю: гурт «Набат» (Молдова, м. Бєльци). Сергій Горман, лідер гурту поділився своїми враження про це служіння. «Я започаткував гурт «Набат», вже більше 30 років працюємо в служінні євангелізації, надихаємо християн до живої віри. Ми задоволені, що виконуємо таку працю. В Оженин ми приїжджаємо вдруге. Нам дуже подобається цей з’їзд. Ми багато їздимо, але скажу щиро: нас здивувало те, що тут робиться, нас надихає, коли спостерігаємо роботу тих, хто виконуює це служіння. Дай Бог їм сили і мудрості працювати у цьому євангелізаційному проекті».

Ростислав Мурах, старший пресвітер церков ХВЄ Хмельницької області проповідував Слово Боже на центральному богослужінні: «Люди в наших церквах просять духовних проявів, не розуміючи до кінця, чого коштувало пророцтво пророку Ісаї і Єремії. Єремію закували в колоду, Івану Хрестителю його служіння коштувало голови. Нам, служителям, прийдеться зустрічатися з важкою працею, іншого роду випробуваннями для того, щоб вишколити в собі Божого служителя. Приймати Боже благословення — це завжди велика відповідальність і жертва». Ростислав Мурах не малював рожевих картин щодо християнства: «Служити Господу по-справжньому не легко, але достойно».

Цікаво та благословенно пройшли дні фестивалю. Організатори висловлюють щиру подяку всім, хто був причетний до проведення фестивалю і доклав чимало зусиль, щоб свято відбулося. Особливу подяку організатори висловлюють голові селищної ради, В. Ярошику, об’єднанню церков ХВЄ Рівненської області та єпископу В. Боришкевичу. Віримо, що цей захід принесе хороші плоди.

Валентин ОПРЯ, с. Оженин, Рівненська обл.

Українська християнська поезія