Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ

Відбулася конференція служителів церков ХВЄ Івано-Франківської області

21.08.2010. У приміщенні церкви ХВЄ м. Івано-Франківська близько 70 служителів області провели робочу зустріч.

Розпочав спільність старший пресвітер церков ХВЄ Івано-Франківщини єпископ Юрій Веремій. Після того привітання учасники конференції заспівали псалом «Отче Небесний».

Пастор церкви з м. Рогатина Ігор Бубна звернувся до присутніх із проповіддю Божого Слова. Він прочитав уривок із книги пророка Ісаї 21:11-12: «До мене кричить із Сеїру: Стороже, яка пора ночі? Стороже, яка пора ночі? А сторож сказав: Настав ранок, а все ж іще ніч. Якщо ви питатимете, то питайте та знову прийдіть!». «Сьогодні Господь питає нас, що ми бачимо, куди дивимося? Ми живемо у важкий час, по церквах спостерігається охолодження ревності. Бог спитає нас, брати, куди ми дивилися, чи добрими сторожами були для наших церков», — наголосив брат Ігор.

Коротке звернення виголосив брат Микола Декан з Коломиї, закликавши пам’ятати, що ми покликані проповідувати Євангеліє людям нашого краю. «Світ має потребу в християнах. Бога хочуть пізнаті і бідні, і багаті».

Після молитви проповідував пастор церкви ХВЄ м. Бурштина Назар Яківчук. Він прочитав уривок із книги Ездри 8:21-23. На деяких моментах з історії Ізраїлю проповідник показав, як ми можемо бути використаними Богом у відновленні наших церков та міст.

В основній частині зустрічі пастор церкви ХВЄ м. Тлумача Іван Іванцюк виклав семінар на тему: «Сучасні практичні методи євангелізму. Відкриття нових церков».

Брат Іван зачитав уривки із Євангелій від Луки 10:2 та від Івана 4:35 і назвав основні кроки, необхідні для проведення великих євангелізаційних кампаній: 1) хороша візуальна реклама (не шкодувати грошей на якісну рекламу), 2) особисті запрошення, прикріплені до християнських газет, 3) запрошення по телефону, 4) школа ЄШЛ (особисті проповіді та запрошення).

Також пастор звернув увагу на працю, яку повинен звершувати місіонер при відкритті нової церкви: 1) праця з невіруючими людьми, 2) праця душеопікуна з новонаверненими, 3) праця духовного зростання з тими, хто охрестився (окремі членські зібрання, відвідування по домах, особисте спілкування), 4) праця з проповідниками.

Після перерви учасникам зустрічі служив старший пресвітер церкви ХВЄ м. Івано-Франківська єпископ Юрій Веремій. Він прочитав уривок із послання до Филип'ян 3:17: «Будьте до мене подібні, браття, і дивіться на тих, хто поводиться так, як маєте ви за взір нас». «Ми, служителі, повинні тримати баланс між служінням у церкві і сім'єю, — розпочав єпископ. — Також звернімо увагу на наше молитовне життя — мало молимося, мало матимемо сили. Деколи ми поводимося лицемірно: за ті ж самі погані вчинки своїх дітей прощаємо, а членів церкви дисциплінуємо. Це, браття, — лицемірство. Деколи служитель створює навколо себе ілюзію зайнятості, завжди ніби кудись спішить, і тому люди бояться до нього підходити, бояться поговорити. Служителі не повинні такими бути». Старший пресвітер звернув увагу також на інші практичні моменти у служінні.

Наприкінці зустрічі для кожного служителя був приготований подарунок від обласної пресвітерської ради — набір із семи книг для духовного росту.

www.oblchurch.if.ua/111news.html


Ігор Бубна


Назар Яківчук


Іван Іванцюк


Юрій Веремій

Фото: www.oblchurch.if.ua

Українська християнська поезія