Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У селі Тростянець пройшов молодіжний форум церков ХВЄ Львівщини, Закарпаття та Тернопільщини

З 26 до 31 липня в селі Тростянець Львівської області пройшов форум для молоді Львівщини, Закарпаття і Тернопільщини, організований львівським молодіжним відділом ЦХВЄУ.

Тема форуму: «Коли упокоряться люди Мої,… то Я вилікую їхній край» (2 книга Хронік 7:14).

Сьогодні як ніколи, Бог хоче, щоб молоде покоління покорило себе повністю Богові. Покоритися — це означає, я визнаю Сильнішого за себе, Який може допомогти нашій нації. В Україні набирають великих обертів дитячий алкоголізм, порнографія, венеричні захворювання і причиною всього цього, незнання Бога і непокора Його святій волі. Тому молодь Львівщини, Закарпаття і Тернопільщини зібралися на молодіжний форум для того, щоб визнати свою залежність від Бога, і просити у Бога милості і зцілення для нашого краю.

Молодь приїхала на молодіжний форум, молитися, прославляти Бога, свідчити про те Який сильний у них Бог. Також молодь на форумі мала нагоду навчатися мудрості Слова Божого. Форум розпочав молитвою, єпископ Львівської області, Роман Ляховський. Він благословив молодь доброю настановою і молитвою. Заступник єпископа, Анатолій Гук також привітав молодь і побажав молоді навчатися мудрості Божої, а також благословив молодь доброю настановою.

На форум були запрошені викладачі ОЦХВЄУ: Ростислав Шкіндер, вчитель Біблії (м. Київ) тема викладу: «Перша заповідь»; Анатолій Кліновський, пастор-вчитель Біблії (м. Борислав) тема викладу: «Святість і покликання»; Олександр Кучер, пастор-вчитель (с. Оженин, Острозький р-н), тема викладу: «Зустріч з Богом», «Віднови свій поклик».

Ростислав Шкіндер закликав молодь полюбити Бога всім своїм серцем. А саме тоді коли ми любимо ближнього, ми цим самим проявляємо любов до Бога, також викладач закликав молодь навчатися і розвивати тісні відносини з Богом, від цього залежить наше майбутнє і те, як ми його проведемо.
Анатолій Кліновський не обійшов актуальної для молоді теми «Покликання і святість». Викладач-пастор ділився з молоддю своїм серцем, тобто своїми переживаннями і досвідом, як він прийшов до служіння, як молодій людині розпізнати поклик Божий і служити. Святість означає, бути відділеним для когось, для важливої місії. Анатолій Іванович закликав молодь відділитися від світу цього і почати конкретно служити Богу своїм життям.

Олександр Кучер навчав молодь про важливість зустрічі з Богом і віднайти своє покликання. Сьогодні багато говориться про те яким потрібно бути християнином, що нам робити, але на жаль, мало хто закликає християн по частіше зустрічатися з Богом, саме від зустрічі з Богом залежить чи будемо ми справжніми християнами, які будуть сильними в Ісусі Христі і виконувати своє покликання.

Кожного вечора молодь із місцевих церков Львівщини проявляли свої таланти у співі, християнських декламаціях і сценках та пантомімах. А пастори (В. Лаба, Т. Колівошка, В. Боєчко та інші…) місцевих церков Львівщини служили словом для молоді.

Кожного ранку молодь навчалася від Слова Божого, яке викладали вчителі ОЦХВЄУ, в обідню пору, Назар Павлина, спорт конструктор (м. Соснівка), проводив спортивні змагання по футболу та волейболу. Молодь мала нагоду тренуватися як духовно, так і фізично, адже від нашого здоров’я також багато залежить. За словами молодіжного керівника області, Вихопня Ярослава: «Сьогодні ми чуємо з кафедри, що християнин повинен бути у всіх відношеннях як в духовному так і в фізичному підтягнутим, активним». Тому на обласному форумі за участю спорт конструктора Назара Павлини, проводилися спортивні ігри, змагання, і перше місце з футболу отримала команда Соснівка «Рочин», по волейболу перше місце отримала, команда із міста Сокаль. Також молоді сестри мали хорошу можливість проявити себе у кулінарії. Кожен із нас хоче показати себе з кращої сторони, і найкраще ми себе проявляємо та показуємо на що ми здатні, саме у конкретній праці.

Також молодіжний форум обслуговувала технічна група, відео служба «Жовква+», головний режисер-оператор, Любомир Химиця, та звукорежисер Степан Батючок. Медичну службу очолювала, Оксана Химиця, а охорону табору очолював Маркіян Клепач, реєстрацію делегатів, Назар Грет, організація проведення служінь, Володимир Кравчишин. Все було на відповідному рівні, не зважаючи на погодні умови, які ми застали в перші дні, дощ таки не помішав нам проводити форум.

Про започаткування молодіжного форуму розказує, Ярослав Вихопень, молодіжний керівник по Львівській області.

— Коли я був на початку виконуючим обов’язки молодіжного керівника області, вже було в планах і почалась організація нашого першого обласного з’їзду, на той час ми ще не мали хорошої і сформованої команди яка б могла працювати по організаційних питання щодо проведення таких молодіжних заходів, як у нас в області. На початках всю програму молодіжного з’їзду опрацьовувало 3-4 чоловік, який було заплановано всього на 4 дні. Як все на початках, було тугувато розпочати такий захід, на перший з’їзд приїхало всього 180 чоловік, хоча по наших планах ми планували побачити більшу кількість молоді. В першу чергу ми зустрілися з такими – фінансове забезпечення, недостатня згуртованість молодіжних керівників і самої молоді, і тому додаткові такі навантаження в організації лягали саме на мої плечі, для того аби організувати обласний форум. Ми запрошували найбільш вживаних спікерів, яких любить молодь. На першому форумі навчали Анатолій Кліновський, Ростислав Мурах зі своєю групою.
Після закінчення першого такого форуму, на другий обласний форум більшість молодіжних керівників виявили бажання працювати у розвитку нашого обласного форуму. Це була моя мрія, коли я ще просто був керівником молоді в с. Сулимів Львівської області, а також заступником мого попередника Руслана Максимова по області, я не одноразово подав пропозиції для проведення молодіжного обласного форуму, який би згуртовував молодь у сфері християнського служіння.

Цього року ми вже проводимо 5 молодіжний обласний форум і по наростаючій кожного року кількість молодь вже збільшується, в перше було 180 чоловік, 250, на третій ми вже мали понад 300 делегатів, минулого року в четверте вже було на молодіжному форумі більше 500 чоловік молоді, а на цьогорічний форум — 2010 з’їхалося по реєстрації більше 600 чоловік. Молодь зацікавлення у проведенні таких молодіжних заходів на рівні області. Відгуки, які чуємо від молоді, вони є позитивними.

Для чого організовувався молодіжний форум? Взагалі проблема, яка є на сьогоднішній день, не тільки у нашій області, а також і в багатьох інших областях, — це нестача добре підготовлених керівників, які б працювати на молодіжній ланці. Не можна похвалитися, що є багато таких людей, які би знали, що від них хочуть. І всі вони працюють на певному ентузіазмі, не маючи певного досвіду і такого великого бачення на майбутнє. Ми вирішили саме через таку працю в області, як проведення молодіжного форуму, гуртувати навколо цієї ідеї всіх молодіжних керівників і щоб сформувати команду, яка б могла напрацьовувати плани, бачення і взагалі праці в області. На сьогоднішній день є хороша команда працівників, яким можна довіряти будь яку ланку служіння і кожен вже знає свою роботу від початку і до кінця. На сьогоднішній день коли вже організовуємо молодіжний обласний форум, то в принципі такі організаційні питання вони чітко роз приділяються на весь оргкомітет і кожен член оргкомітету чітко знає чим він має займатися і знімається багато праці вже безпосередньо з обласного молодіжного керівника. В нас є хороша команда, яка може працювати в організації вже будь яких служінь в області, і в області вже побачили що є хороша команда працівників серед молоді.

Свідчення делегатів форуму:

«Я безмежно вдячна Богові і тим, хто відкликнувся на Його поклик та організували молодіжний форум. Моя душа по справжньому наситилась Божою благодаттю і від того я дуже щаслива і задоволена. Багато із тих хто приїжджає на цей форум, чекав його давно крізь пустелю випробувань і всіляких негараздів. І дійсно, Бог благословив цей тиждень форуму, який ми так давно чекали». Юля

Форум пройшов на високому рівні, тут ми навчалися мудрості Божої, за що щиро вдячні Богу і організаторам у проведенні молодіжного форуму. Михайло

Я дякую Богу за цей молодіжний форум на якому я пережила багато благословень. Бог дав мені відповіді на деякі не вирішені мої питання і моє бажання, щоб цей форум розвивався і на далі. Ліля

Слава Богу за прекрасну можливість побувати на молодіжному форумі, таке враження, що тих 7 днів ми провели на небесах. Дякую організаторам. Андрій

Дякую Богу за таку можливість бути на цьому форумі. Моє бажання, щоб цей форум був ще більше багатий хорошою молоддю. Хвала Богові за те, що я почула конкретний поклик на служіння. Уляна

Хоча я пробула на цьому форумі лише два дні, то я все таки побачила багато плюсів. Коли молодь організовує такі заходи в тісному колі, ти відчуваєш себе затишніше по домашньому. Нас тут дуже гарно прийняли і ми отримали благословення на служіннях. Нехай Бог і надалі благословить вас, молодь Львівщини, в організації такого форуму. Соломія, м. Тернопіль, вул.. Квітова, 19

Не має в нашому таборі людини, якій би цей молодіжний форум не сподобався. Навіть дощ не став нам перешкодою і не зміг змити бажання перебувати на молодіжному форумі. Хтось приїхав сюди відпочити від буденності, хтось хотів знайти нових друзів і побачитися із старими друзями. Та я впевнена, що більшість прагнула зустрітися з Богом. Я особисто хотіла і пережила Його підтримку, отримала пораду для подальшого життя, відчула ніжний дотик на зраненому серці. І ці люди подібно як я мали нагоду отримати відповідь від Бога на свої питання. Слава Богу за явлену нам можливість, за такий благодатний час. Подяки хай линуть тим людям, які організували і провели такий чудовий молодіжний форум, а Господу нехай за все це буде слава, честь і хвала, бо тільки по Його волі все це відбулося. Таня Савенюк, м. Соснівка.

Молодіжний форум підійшов до логічного завершення, і на заключному служінні молодіжний керівник області Ярослав Вихопень висловив щиру подяку членам оргкомітету, технічній і медичній службі, службі охороні та всім, хто був задіяний у проведені молодіжного форуму–2010. Перед заключним служінням Заповіт з Господом заключило 6 чоловік. Ми щиро дякуємо Богу за таку чудову нагоду проводити християнські форуми на теренах нашої області. Оргкомітет висловлює щиру подяку власникам території що в Тростянці, де проходив табір, районній раді Миколаївського району, єпископу і заступникам ЦХВЄУ за те, що благословили нас молоде покоління на проведення молодіжного форуму. Молодіжний керівник області офіційно заключив словами, що Форум-2010 закрито, до наступного форуму у 2011 році. Через декілька тижнів, оргкомітет знову збереться для обговорення щодо проведення наступного форуму у Львівській області. Просимо вашої молитовної підтримки а також участі в наступному молодіжному форумі.

Матеріал підготував Валентин Опря, Львівська область

Українська християнська поезія