Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Волочиську відбулася євангелізація в рамках Всеукраїнського пробігу «Вогонь надії»

19.07.2010. м. Волочиськ, Хмельницька область. «Нести надію українцям — у факелі та у своїх серцях», — таку мету поставили собі за мету 40 молодих ініціативних християн і їх не зупинило навіть палюче сонце.

1800 кілометрів — ось відстань, яку сорок молодих людей долають за весь період акції. Від кордону з Росією (м. Краснодон) до кордону із Угорщиною (м. Чоп), зупиняючись у 26 містах України вони розповідають людям про Бога, пропагуючи здоровий та свідомий спосіб життя.

Ця команда — об’єднання сімнадцяти різних церков п’яти деномінацій. Ініціатором акції став місіонер із Америки Пол Логан, який скромно відмовляється від коментарів, мовляв «це все вони, я просто подав ідею, а вони втілюють у життя». «Кожен з нас працює, чи вчиться, але ми вирішили виділити цей місяць, щоби бігти країною та змінювати її на краще, — каже 20-річний киянин, учасник пробігу Гліб, — Ми ділимось на групи по 8 чоловік і по черзі біжимо від 40 до 100 кілометрів щодня. Ми не спортсмени, сили нам дає Бог і оберігає на кожному кроці», — з усмішкою зауважує він.

Триває пробіг вже з 1 дня цього місяця, а завершити акцію планують 29 липня. Ініціатива не заборонена, але навпаки — підтримана Державним комітетом України у справах національностей та релігій. «Ми вважаємо, що цей пробіг сприятиме популяризації здорового способу життя та християнських цінностей», — ідеться в офіційному документі комітету за підписом його голови Юрія Решетнікова.

Команду у Волочиську (Хмельницької обл.) також підтримала місцева церква. Привітати молодь та послужити грою на інструментах на євангелізаці приїхав духовий оркестр із тернопільської церкви, що по вул. Квітова. «Ми підтримали цю сміливу молодь. Людям потрібен Бог. Волочиську потрібен Бог. Кожному місту України потрібен Бог! Фізичне здоров’я не захистить від проблем та криз, лиш духовно стійкі люди можуть впевнено іти вперед. Молодь має зрозуміти, що щастя не в наркотиках, пияцтві, зрадах. Щастя і мир — у Христі», — вважає пастор церкви у м. Волочиськ, завідуючий відділом молодіжного служіння ЦХВЄУ Богдан Левицький.

Зустріч у Волочиську завершується, декілька годин відпочинку для стомленої тілом, але бадьорої духом команди — і далі в дорогу. Українські міста чекають надії!

Ілона Козар

Джерело: www.malinfest.org.ua

Українська християнська поезія