Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Спеціалісти обговорили посібник для служителів «Богослужбова практика Церкви ХВЄ України»

14.02.2012. У Рівному в приміщенні християнської місії «Добрий самарянин» пройшло перше засідання робочої групи, на якому обговорювалося видання посібник для служителів «Богослужбова практика Церкви ХВЄ України».

Керівник робочої групи з підготовки видання Петро Музичук представив власне бачення суті та наповнення книги, зокрема звернув увагу на теми, які варто включити до посібника.

Після того освітяни перейшли до обговорення робочих питань. Присутні внесли свої пропозиції та зауваження до запропонованих тем, а також зійшлися на думці, що книга міститиме три основні розділи: посадові інструкції служителя, організація і звершення служіння та поради служителю в організації та участі в різних заходах.

Наступним питанням порядку денного став формат та структура підручника.

До обговорення долучився також голова об’єднання церков ХВЄ Рівненської області, єпископ Віктор Боришкевич. Служитель дав свої коментарі та рекомендації до майбутнього підручника.

Результатом засідання стало ухвалення декількох важливих рішень: визначено теми та складено план підручника, а також ухвалено формат майбутньої книги.

Довідка:

Відділ освіти працює над створенням підручника «Богослужбова практика Церкви ХВЄ України. Посібник для служителя». В ньому будуть подані корисні поради для служителів Церкви християн віри євангельської України щодо звершення різноманітних богослужінь на основі Священного Писання, досвіду, практики і розуміння, якого притримується братство. Ціль підручника — допомогти служителям покращити рівень проведення служінь, які звершуються Церквою.

Для здійснення цього проекту була створена робоча група, до якої ввійшли такі служителі: Петро Васильович Музичук — керівник проекту, Михайло Степанович Паночко, Микола Петрович Синюк, Віктор Володимирович Вознюк, Віктор Дем’янович Боришкевич, Олександр Іванович Попчук, Ростислав Миколайович Мурах, Анатолій Іванович Кліновський, Роман Павлович Соловій, Сергій Володимирович Манелюк, Віталій Олексійович Яцюк, Василь Михайлович Малик, Петро Петрович Рішко, Василь Васильович Попудник, Богдан Петрович Галюк.

Прес-служба відділу освіти ЦХВЄУ

Українська християнська поезія