Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Рівному пройшла молодіжна конференція

24.12.2011. У Рівному пройшла обласна молодіжна конференція церков ХВЄ. «Знайди себе в служінні!» — такий заклик прозвучав до молодих дівчат та хлопців на молодіжному форумі у рівненській центральній Церкві Святої Трійці. З різних регіонів Рівненщини сюди з’їхалося більше 1000 делегатів, аби отримати підкріплення і віднайти свій напрямок у служінні.

Як отримати відкриття від Бога на своє призначення у житті, які сторони свого життя ми не можемо перекладати на Боже провидіння і що залежить виключно від нас, якою має бути ревність у служінні, яка музика збагачує духовно і чи потрібна церкві сповідь — це неповний перелік питань, які розглядалися під час конференції.

У якості спікерів було запрошено Віктора Вознюка, завідувача відділом освіти ЦХВЄУ, (семінари на теми «Реалізація змісту життя» та «Яка вона — духовна музика?»), Олександра Попчука, завідувача відділом благовістя ЦХВЄУ (проповідував на тему «Будь ревний у служінні»), а також пастора-євангеліста Василя Кравчука (проповідь «Сповідь»). Впродовж конференції співом служили християнський гурт «Еммануїл» та молодіжний хор церкви «Святої Трійці». Віце-президент Рівненської духовної семінарії Олександр Третяк розповів про служіння «Вікліф».

«У церквах ХВЄ нашій області близько 10 тисяч молодих людей, які повинні служити Господу і допомагати іншим ставати на шлях істини», — зауважив у вітальному слові заступник єпископа ХВЄ Рівненщини Анатолій Яковець. Він закликав покладатися лише на Господа і не опиратися на людей. Нагадав про Давида, якого свого часу зраджували найближчі друзі, але попри усілякі випробування він співав: «Господь — твердиня моя!».

Віктор Вознюк відзначив, що ми, християни, не повинні пускати своє життя на самоплив і спостерігати за тим, що ж буде робити Господь. «Не перекладайте на Бога ті справи, які повинні зробити ви, — підкреслив проповідник. — Нам доводиться чути такі молитви: «Боже зайди в сусідні села та міста, допоможи матеріально цій сім’ї, донеси Благу Вістку до моїх друзів». Але ми є інструментами, через які Господь це робить!» — наголосив він. Говорячи про музику, Віктор Володимирович звернув увагу молодих людей на те, що церква повинна бути зрозумілою для світу, але водночас не відступати від Божої істини. На жаль, усе частіше стикаєшся із фактом, що сучасна музика — це крик людської душі про безвихідь, констатував служитель. У деяких піснях зміст слів не відповідає біблійним істинам. «Існує і загроза у запозиченні закордонної музики, яка пройнята надмірною емоційністю, від якої з’являються лише почуття, але немає сповнення Духом Святим, — підкреслив Віктор Вознюк. — Музика, яка викликає лише почуття, передбачає мінімальну участь розуму, але не спонукає до дії, не є богонатхненною».

Кожному з нас важливо визначитися, за ким іти у житті. «Колись Павло пішов за фарисеями і став фарисеєм, пізніше пішов за Христом і став великим апостолом» — про це зауважив у своєму слові Олександр Попчук. Закликаючи молодь до ревності у служінні, він поставив за приклад апостолів, яким забороняли благовістити, але вони благовістили, їх били, але вони продовжували працю, їх критикували, але вони не впадали в розпач, їх переслідували, але це не лякало. «Бог робить здібними і наділяє дарами тих, хто докладає зусилля і не сидить на місці!» — зауважив увагу Олександр Іванович.

Обласний молодіжний керівник Олександр Лопанчук подав інформацію про працю молоді в Рівненській області, відзначивши, що саме Рівненщина стала колискою місіонерства та батьківщиною багатьох відомих служителів. Лише в одному з поліських районів нараховується більше 1600 молодих людей, в області існує більше 70 співочих гуртів, багато рівненчан трудяться місіонерами в країнах СНД, в Африці та Індії.

Про те як важливо визнавати свої провини перед служителями і не таїти своїх гріхів, розповідав Василь Кравчук. Маючи великий духовний досвід бесід із духовно залежними людьми, він зазначив, що деякі люди бояться сповідувати свій гріх і знаходяться під гнітом зла, яке веде до ще більших гріхів. «Сповідуйте свої гріхи перед своїми пасторами, а не перед знайомими чи друзями, щоб не стати спокусою або ж щоб не склалося, як у приказці «Грішник грішнику пожалівся», — додав служитель на завершення і закликав молодь пройти сповідь тим, хто відчуває у цьому потребу.

Закінчилася конференція молитвою за духовне хрещення.

Ірина НАУМЕЦЬ

Українська християнська поезія