Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Старший єпископ Церкви ХВЄУ Михайло Паночко зустрівся зі студентами Національного університету «Острозька академія»

15.12.2011. Старший єпископ Церкви ХВЄУ Михайло Паночко відвідав Національний університет «Острозька академія». Візит проходив у рамках проекту «Відомі особистості в сучасному релігієзнавстві та богослов’ї» на запрошення декана гуманітарного факультету, професора, доктора педагогічних наук Василя Жуковського.

На зустрічі Михайла Паночка з ректором Національного університету «Острозька академія» Ігорем Пасічником були обговорені важливі питання духовно-морального спрямування, а також питання взаємодії євангельських Церков з освітніми закладами.

Михайло Степанович прочитав студентам лекцію, в якій розповів про історію становлення в Україні руху євангелістів та проблеми сучасності, які стосуються не лише цього руху, але й релігії взагалі. Спілкування з Михайлом Паночком продовжилося на круглому столі на тему «Соціальна робота Церкви християн віри євангельської України», під час якого студенти мали можливість задати гостеві питання.

Як повідомляє офіційний сайт Національного університету «Острозька академія», студенти залишилися задоволені зустріччю з єпископом: «Такі зустрічі потрібні для студентів-релігієзнавців та всіх, хто цікавиться питаннями релігії. Нам дуже приємно, що на запрошення відзиваються люди такого рівня, адже це дає можливість із перших вуст дізнаватися про сучасний стан різних конфесій», — зазначив Василь Махлюк, голова Студентської ради гуманітарного факультету та один з організаторів проекту «Відомі особистості у сучасному релігієзнавстві та богослов’ї».

Від Церкви ХВЄУ в зустрічі також взяли участь викладач НУ «Острозька академія», пастор церкви ХВЄ м. Нетішина Олександр Калабський та завідувач відділу освіти ЦХВЄУ Віктор Вознюк.

Джерело: сайт НУ «Острозька академія»

Фото сайту НУ «Острозька академія» та сайту ЦХВЄУ

Михайло Паночко

Українська християнська поезія