Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

На Волині пройшла обласна молодіжна конференція

19.11.2011. У молитовному будинку луцької «Церкви Христа Спасителя», що на Вороніхіна, 14а, пройшла щорічна обласна молодіжна конференція. Приміщення церкви, розраховане на 1400 сидячих місць, не змогло вмістити усіх учасників, так що декому довелося стояти. Цей з’їзд проводився силами волинського об’єднання церков ХВЄ і його гаслом стали слова апостола Павла: «Випробовуйте самих себе, чи у вірі ви...» (2 Кор.13:5).

Після привітань обласного керівника молоді Володимира Величка, першого заступника старшого пресвітера об’єднання церков ХВЄ Волинської області Василя Паламарчука та пастора «Церкви Христа Спасителя» Петра Мельника, було надано слово, спеціально запрошеному в якості основного спікера, пастору і вчителю Сергію Вознюку (м. Київ). Він розпочав свій семінар «Духовна зрілість християнина» засторогою: «Не подумай, друже, що ти вже чогось досягнув, що тобі вже немає в чому змінюватися!» Він попросив молодь бути відкритими перед Богом і дозволити Святому Духу працювати в них. Особливо наголошуючи на необхідності пізнавати себе, перевіряти своє серце, ставити чітку межу між світлом і темрявою, Сергій Михайлович торкнувся різних сторін життя молодих людей. Серед піднятих в семінарі проблем, зокрема, були: стосунки з батьками, надмірне захоплення інтернет-мережами, відділення себе для служіння Богові, правильне заповнення вільного часу, вплив друзів, особисті стосунки із Господом, пошук супутника життя, впевненість у спасінні, перемога над тілесними пожадливостями, комплекс неповноцінності. «Ми повинні вчитися на цій землі абсолютної любові до істини і абсолютної ненависті до гріха, — зауважив служитель. — І тоді ця істина сформує в нас правильні погляди і правильні стосунки зі світом!» У семінарі було сформульоване поняття духовної зрілості, яка включає в себе негайний послух Богові в конкретних ситуаціях, постійне зростання в образ Христа та плоди духа.

У другій частині конференції Сергій Вознюк освітив фактори, що впливають на духовний ріст, серед яких він особливо звернув увагу на важливість близького спілкування з Богом. Ключовими моментами, що необхідні для досягнення успіху, служитель назвав правильну мотивацію та баланс пріоритетів: «Людина відчуває себе по-справжньому щасливою, коли Бог у неї — на першому місці, коли вона хоч трошки знає Його серце і дозволяє Йому бути Царем її життя. Христос сказав самарянці, що люди, які покладаються на будь-яке інше джерело крім Бога, ніколи не будуть по-справжньому щасливі. Цикл черпання води стає постійною і важкою працею, яка не вирішує проблеми. Рахунки в банках, будинки, машини — це розбиті криниці, які не можуть тримати води!» Пастор закликав виявити в собі ті негативні явища, які стримують ріст, щоб якнайшвидше залишити їх.

Протягом конференції молодь мала можливість ставити письмові запитання, на які Сергій Михайлович відповів після закінчення семінару.

Дмитро Довбуш

Сергій Вознюк
Сергій Вознюк

Сергій Вознюк

 

Українська християнська поезія