Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Церква ХВЄУ взяла участь у парламентських слуханнях

9.11.2011. Делегація Церкви Християн Віри Євангелької України, яку очолив старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко взяла участь в парламентських слуханнях «Стан суспільної моралі в Україні». В склад делегації також входили: єпископ Олександр Бабійчук, керівник Відділу молодіжного служіння Богдан Левицький, завідувач Відділу зовнішніх зв’язків Юрій Кулакевич, старший пресвітер Київського міського об’єднання Анатолій Козачок та молодіжний пастор В’ячеслав Бевз.

Від імені Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій єпископом Маркіяном Трофим’як (РКЦ) було зачитано Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до учасників парламентських слухань, в якому ВРЦіРО, членами якої є конфесії, що представляють понад 95% релігійної мережі України та всі основні віросповідні напрямки — висловлює своє глибоке занепокоєння станом суспільної моралі в нашій країні та закликає разом шукати правильні шляхи подолання існуючої моральної кризи. «Ми глибоко переконані в тому, що поняття моральності дане людству Богом для нашого блага… Розповсюдження аморальності, життя заради насолод (гедонізм), прагнення егоїстичного самовиразу руйнують як особистість, так і суспільство в самих його основах. Очевидним є причинно-наслідковий зв’язок між падінням рівня суспільної моралі з одного боку, і такими суспільними явищами, як алкоголізм та наркоманія, поширення венеричних хвороб, епідемія ВІЛ/СНІД, занепад сімейних цінностей — з іншого. Нецензурна лексика у ЗМІ, доступність порнографії, культивування статевої «свободи» та «вільних відносин», публічне паплюження священних символів — все це підживлює в людині, а особливо у молодій, відчуття, ніби «все можна», ніби насправді немає різниці між добром і злом, законом і беззаконням, що в результаті породжує вседозволеність. Чи зможе людина, сформована таким світоглядом, створити міцну повноцінну сім’ю, народити й гідно виховати дітей, бути здоровим і активним членом суспільства? Навряд чи. До 25-30-літнього віку така людина спустошується, пересичується і «спробувавши все» втрачає сенс життя. Саме тому Церкви і релігійні організації підтримують необхідність існування в Україні законодавства, яке врегулює моральне життя нашого суспільства. Необхідні закони про шлюб та сім’ю, про охорону материнства і дитинства, необхідні закони, які визначають взаємні обов’язки батьків та дітей, необхідні чіткі законодавчі критерії моральності в суспільстві. Ми твердо переконані, що повинен існувати ясний і дієвий, а не просто декларативний, закон про суспільну мораль, а також повинен існувати ефективний механізм його реалізації»

«Наша позиція, висловлена представником Ради під час слухань залишається незмінною. Ми, християни віри євангельської, як і всі наші колеги, відкриті до діалогу з усіма, хто зацікавлений у моральному оздоровленні суспільства. Спільними зусиллями ми зобов’язані і можемо протистояти деморалізації нашого суспільства та зберегти його від саморуйнування. Отож, діймо, кожен в міру своїх сил» — сказав Михайло Паночко по завершенню слухань.

Більш детально про хід парламентських слухань: на сайті Верховної Ради

Українська християнська поезія