Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Михайло Паночко відвідав українські церкви в Іспанії

29.10-7.11.2011. Старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко відвідав церкви Іспанії та Бельгії.

На сьогодні в Іспанії діють чотири церкви і дві групи, які входять до складу ЦХВЄУ. Найбільша з них (понад 100 членів) у Мадриді (пастор Ярослав Демко), інші — в містах Малага, Севілья і Тореб’єха. Крім цього, працюють дві місіонерські точки у Валенсії та Марбельї.

Під час поїздки до Іспанії у двох церквах були проведені богослужіння, ще у двох — свята подяки Богу, на які з'їхалися віруючі з інших міст. Були проведені молитовні зібрання, семінари, євангелізації в парках та в місцях відпочинку наших заробітчан.

Михайло Степанович зазначив, що наші земляки за кордоном спраглі до Слова Божого і відгукуються на проповідь Євангелія. Цікавий факт, що українські церкви в Іспанії відвідують місцеві жителі — спеціально для них богослужіння перекладають на іспанську мову. Божа благодать їх торкається так, що вони й надалі бажають відвідувати наші зібрання.

2-3 листопада на запрошення церкви, яку утворили в Брюсселі румуномовні вихідці з України, Михайло Паночко відвідав Брюссель. Ця церква теж налічує більше 100 членів, і опікується нею Федір Горда, пастор із с. Привороки Чернівецької області.

2 листопада тут було проведено вечірнє служіння, а також обговорено питання щодо подальшого підпорядкування церкви.

3 листопада Михайло Паночко зустрівся з начальствуючим єпископом Церкви ХВЄ Німеччини братом Фольцем та іншими пасторами, які приїхали в Брюссель для відкриття біблійної школи. Під час зустрічі були порушені питання про відносини між братствами України та Німеччини, зокрема про налагодження між ними дружніх стосунків.

Джерело: сайт ЦХВЄУ

Українська християнська поезія