Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Всеукраїнська рада церков провела зустріч з послами іноземних держав

6.10.2011. Уприміщенні Українського дому Біблії відбулася зустріч Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з послами іноземних держав в Україні.

Головуючий на засіданні єпископ Римсько-Католицької Церкви в Україні Маркіян Трофим’як у вступному слові підвів деякі підсумки 15-річної діяльності ВРЦіРО, наголосивши, що міжконфесійний мир у нашій країні є одним із досягнень цього міжконфесійного консультативно-дорадчого органу. Наступні доповідачі наголошували на важливості впливу церкви на суспільну мораль, зокрема Верховний Архієпископ Української Греко-Католицької Церкви в Україні Святослав (Шевчук) сказав, що саме церква є моральним авторитетом суспільства.

Та, на жаль, Церква не в повній мірі впливає на моральний стан в суспільстві, — зауважив старший єпископ Церкви християн віри євангельської України М.С.Паночко, бо інакше Україна не займала б перші місця у списках країн по алкоголізму, наркоманії, корупції та інших негативних явищах.

На зустрічі представники конфесій говорили й про інші, проблемні для релігійних об’єднань питання: про повернення раніше конфіскованого майна релігійним організаціям, про виділення земельних ділянок під культові споруди, про надання права релігійним організаціям засновувати навчальні заклади, про спрощення візового режиму для українських громадян та релігійних діячів з країнами Європейського Союзу, США, Канади та інше.

У своїх виступах посли та представники посольств США, Франції, Канади, Німеччини, Ізраїлю говорили про те, що вони задоволені тим, що на міжконфесійному полі в Україні існує злагода, взаєморозуміння, співпраця, і в цьому Україна є прикладом для інших країн.

Також вони висловили задоволення зустріччю та надію, що перша зустріч не стане останньою, а діалог продовжиться, для того, щоб в Україні надалі спільно розбудовувати громадянське суспільство і церква приймала у цьому активну участь.

Джерело: сайт ЦХВЄУ

Українська християнська поезія