Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ

Острозька церква ХВЄ відзначила своє 85-річчя

16.10.2011. У м. Острозі, що на Рівненщині, у приміщенні церкви ХВЄ відбулося святкування 85-річчя місцевої громади. Цього дня свято поєднало три події: ювілей церкви, Свято жнив і 15 років з дня відкриття дому молитви. Серед гостей були: старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, заступник старшого пресвітера об’єднання церков ХВЄ Рівненської області Степан Євтушенко, старший пресвітер церков ХВЄ Острозького району Павло Цинко, мер міста Острога Олександр Шикер, а також служителі та члени навколишніх церков.

Місто Острог називають волинськими Афінами, де в 16 столітті формувалися підвалини української національної культури. Заснована тоді Острозька академія і до сьогодні продовжує свою просвітницьку діяльність. З нею активно співпрацюють служителі Церкви ХВЄ, зокрема і місцевої церкви.

Урочисте богослужіння розпочав завідувач відділу освіти ЦХВЄУ Віктор Вознюк. Разом зі своєю дружиною Аллою вони були ведучими цього заходу. Першою піснею був гімн «Алілуя», який виконав гурт «Вефіль» разом з хором місцевої громади. Євангелізаційний гурт «Вефіль», відомий в братерстві, був заснований саме на базі церкви м. Острога. Хором керувала Діана Гуріна, яка є також диригентом всеукраїнського молодіжного хору, що служить в Малині.

Пастор місцевої церкви Микола Гурін привітав всіх з «потрійним» святом, наголосивши, що, «хоча нелегкий шлях пройшла місцева громада, але Бог завжди був поміччю».

Багато запрошених гостей вітали церкву з ювілеєм. Всі вони підкреслювали про значимість церкви в суспільстві, як інструменту Божого впливу. Цю думку підтвердив у своєму виступі міський голови Олександр Шикер. Він, користуючись можливістю, подякував прихожанам церкви за допомогу в упорядкуванні міста.

Служили в святковому богослужінні представники баптистської церкви міста Острога. Зворушив слухачів вірш «Бог не робить помилок» у виконанні «довгожительки» місцевої громади Олександри Ліщук, якій сьогодні за вісімдесят. Продовжували програму діти. Степан Євтушенко привів до молитви подяки за врожай, після чого був короткий огляд історії церкви яку представляли Олександр Топінко та Діана Гуріна, демонструючи відповідні фото.
У заключній проповіді старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко зазначив, що кожен із нас має жити не для себе, а ближнього. «Яблуко виростає не для яблука» — сказав він і зачитав біблійний текст про чотири ґрунти при сіянні, детально пояснивши, що означає кожен з них у духовному житті. Проповідь завершилася молитвою вдячності за пройдений 85 річний шлях церкви.

Прес-служба церкви ХВЄ м. Острог
www.chveostrog.org.ua


(збільшити)

Українська християнська поезія