Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

В Тернополі пройшла Міжнародна християнська медична конференція

29-30.10.2011. На базі Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я Горбачевського відбулася друга міжнародна християнська медична конференція.

Близько 400 делегатів з Великобританії, США, Канади, Нідерландів, Сербії, Росії та інших країн впродовж двох днів обговорювали актуальні питання сучасного стану медичного забезпечення в Україні та проводили час у спільній молитві та прославленні Бога.

Учасники взяли участь у мастер-класах і семінарах, а також дискутували з визнаними фахівцями своєї сфери та розмірковувати над тим, яким чином лікар-християнин може надавати професійну допомогу нужденним, залишаючись при цьому цілеспрямованим у своїй діяльності.

Голова обласного осередку Християнсько-демократичний союз Іван Мудрий зауважив: «Ця конференція об’єднала багатьох лікарів-християн з різних країн. Але крім професіоналізму лікар обов’язково повинен мати cерце. Тому я хочу побажати вам, щоб ви мали хороше серце до людей».

«Ми хочемо створити нові правила гри в медицині, які засновані на високому професіоналізмі і вченні Ісуса Христа» — зазначає координатор конференції, голова «Альянсу християн-професіоналів» Ростислав Семіков. — Хтось приходить в медицину, щоб заробити кошти, а хтось, щоб служити Богові. Тому ми закликаємо лікарів, журналістів, педагогів, підприємців, щоб вони свою професію розглядали не, як спосіб наживи чи самоствердження, а служіння для людей і для Бога, в Церкві та суспільстві» .

«Перед молодими християнами завжди є багато перехресть, — наголосив представник Партнерства в медичній освіті Джон Гітер, — І ми повинні вибрати, в якому суспільстві ми хочемо жити. Чи в тому, яке складається із статистики, машин, чи в тому, яке складається із живих людей, між якими існують нормальні відносини. Теж саме відбувається і в медицині. Крім професійних навиків, лікарі повинні, перш за все, відчувати пацієнта серцем, а не розумом. Їх досвід повинен виходити із серця».

Священик Катедрального собору української греко-католицької церкви о. Мартин Хомів сказав: «Церква — це не будівля, це живі люди. Тому людина віруюча, перш за все, є активною у своїй вірі там, де вона працює. Для цього такий віруючий повинен бути свідомий у християнській моралі».

Організатори сподіваються, що конференція стане доброю традицією, що дозволить молодим медикам християнам краще познайомитися та обмінятися цінним досвідом зі своїми колегами з інших країн.

Наталя Бліхар

Іван Мудрий
Іван Мудрий

Олена Кулигіна
Олена Кулигіна


Вільям Лампеті


Джон Гітер

Українська християнська поезія