Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Відділ праці з глухими розвиває своє служіння

29-30.10.2011. У Києві, в приміщенні Київського біблійного інституту, відбулося засідання комітету відділу служіння глухим при Церкві ХВЄУ.

22 делегати з Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Житомирської, Вінницької, Донецької, Харківської областей на чолі з керівником відділу Павлом Смалем зібралися обговорити плани щодо подальшого розвитку служіння та вирішити нагальні проблеми у праці з цією категорією неповносправних.

Зокрема, було розглянуто проблему спілкування глухих з перекладачами та запропоновано шляхи її вирішення. Також підіймалося питання організації служіння глухим у Закарпатській, Одеській, Тернопільській, Луганській областях, де його ще зовсім немає, та питання проведення євангелізаційних служінь в регіонах.

Обговорили фінансову проблему, яка часто стає на заваді при проведенні різних заходів, як от, літні табори відпочинку для тих, хто не чує, поїздки в інші області для підтримання зв'язку з іншими працівниками та нечуючими, транслювання християнських програм по телебаченню з сурдоперекладом.

У другій частині засідання відповідальні по регіонах звітували про свою працю, ділилися досвідом та розповідали про плани на майбутнє. Присутні також обговорили питання проведення євангелізації серед нечуючих під час проведення ЄВРО-2012 у різних містах України.

У неділю, 30 жовтня, учасники комітету відділу служіння глухим при ЦХВЄУ відвідали богослужіння у церкві «Скинія», де молилися та благословляли на працю нових працівників, які тільки ще навчаються мові жестів.

Джерело: сайт Івано-франківського об`єднання церков ХВЄ


Смаль Павло

Українська християнська поезія