Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Києві відзначили 90 років пятидесятницького руху в Україні

9.10.2011. У приміщенні київської церкви «Філадельфія» відбулося святкове богослужіння в рамках відзначення 90-річчя пятидесятницького руху в Україні.

Зі словом привітання до присутніх звернувся пастор церкви «Сілоам» Сергій Вознюк. Кандидат історичних наук М.М. Мокієнко (молодший) зробив історичний огляд зародження п’ятидесятницького руху в Україні, розповів про шляхи, якими ця звістка потрапила на територію нашої країни та про роль у п’ятидесятницькому пробудженні в Україні Івана Воронаєва.

Зі святом присутніх привітав гість свята — старший пресвітер Центрального об’єднання церков ХВЄ Росії Назар Павлович Рещиковець. Він поділився власними спогадами пов’язаними з історією п’ятидесятницького руху на території країн СНД, зокрема про процес виходу пятидесятницьких церков з баптистського об'єднання та утворення власного в 80-х роках минулого століття.

На закінчення богослужіння старший єпископ церков християн віри євангельської України Михайло Паночко виголосив проповідь. Співом служив зведений чоловічий хор церков ХВЄ Київської області.
Естафету святкування ювілею приймає Дніпропетровськ, де подібне свято відбудеться 23 жовтня.

Джерело: сайт Церкви ХВЄУ

Українська християнська поезія