Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України


Всеукраїнська Рада Церков проаналізувала державну політику стосовно релігійних організацій

22.09.2011. Глави українських конфесій стурбовані урядовою політикою, яка ігнорує неприбутковий статус релігійних організацій та зрівнює їх у комунальних тарифах з комерційними підприємствами. Про це йшла мова під час засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), яке відбулось під головуванням президента Українського Біблійного Товариства Григорія Коменданта у приміщенні Українського Дому Біблії, повідомляє Інститут релігійної свободи.

З цього приводу Рада Церков спрямувала звернення до Президента В.Януковича з проханням відновити існуючу раніше тарифну політику.

Іншим питанням на порядку денному був новий порядок оформлення віз для релігійних діячів-іноземців. Представники конфесій очікують від МЗС України проведення міжвідомчої наради з метою вирішення проблемних аспектів у процедурах видачі віз та оформлення посвідок на тимчасове проживання для священиків.

Крім цього, керівники Церков і релігійних організацій ознайомились із пропозиціями голови представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) пані Юкіє Мокуо у сфері соціального захисту дітей в Україні. Учасники засідання порушили питання популяризації всиновлення дітей-сиріт у сім’ях українських громадян та участі у Всесвітньому дні молитви та дії заради дітей.

Голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький та народний депутат Павло Унгурян розповіли присутнім про ініціативу проведення парламентських слухань на тему «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері». Слуханні відбудуться 6 листопада 2011 року.

Представники конфесій також обговорили майбутні заходи Ради Церков. Зокрема мова йшла про організацію зустрічі з послами іноземних країн, на якій планується обговорити взяті Україною зобов’язання перед Радою Європи у сфері державно-церковних відносин.

На завершення засідання, яке було першим від Дня незалежності України, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій одноголосно ухвалила спеціальне Звернення з нагоди 20-річчя відновлення державної незалежності України.

У засіданні взяли участь керівники 16 конфесій, які входять до складу Ради.

Джерело: Інститут релігійної свободи, м. Київ

Фоторепортаж – Максим Васін

Українська християнська поезія