Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Києві відбулося відкриття нового дому молитви

4.09.2011. У столиці України з’явився ще один дім молитви християн віри євангельської. Молода київська церква «Скинія» (пастор Рустам Фатулаєв) провела перше зібрання у власному приміщенні.

«Я дуже вдячний Господу за Його благодать, — сказав під час відкриття пастор церкви Рустам Фатуллаєв. — У 2010 році народилася церква «Скинія», а в 2011-му ми вже маємо власне приміщення… У нас не було особливих спонсорів. Допомагали тільки друзі, все це прийшло від Господа через віруючих людей. Тому особлива подяка Богу за тих, хто жертвував. Хочу виділити один із прикладів, одну молоду сім’ю: вони тільки одружились і хотіли придбати квартиру, але прийшли і сказали: «Ми жертвуємо ці кошти, щоб у церкви було своє приміщення». Інші люди також жертвували. Я планував якось відзначити тих людей, хто дав найбільше коштів. Але Дух Святий проговорив у моє серце і запитав: «А звідки ти знаєш, хто пожертвував більше?» Бог нагадав мені місце з Біблії про бідну вдову, котра опустила у храмову скарбницю всього дві лепти (Лук.21:2-3). Тому я щиро вдячний кожному, хто доклав своїх зусиль при реконструкції молитовного будинку, чиє серце горіло бажанням допомогти. Я впевнений, що все це стало можливим тільки завдяки Божій благодаті».

11 вересня святкове богослужіння «Скинії» відвідав старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко. Він сердечно привітати церкву у новому молитовному домі. «Я знаю, що ще донедавна це приміщення мало інші функції і призначення (раніше тут функціонував нічний клуб – ред.) Але тепер це прекрасний дім молитви, — сказав Михайло Степанович. — І я дякую Богові за таке перетворення. Сьогодні в нашому братстві функціонує близько 1100 молитовних будинків, у стадії будівництва ще 140. Але є й громади, котрі орендують приміщення для проведення богослужінь і тільки планують мати власний молитовний будинок. Це добрий знак. У нас є перспектива: приходять нові люди, відкриваються нові зібрання. Церква в Україні росте».

Святкове богослужіння можна переглянути на сайті церкви «Скинія»: www.skinia.org.ua

Джерела: сайт церкви "Скінія", сайт Церкви ХВЄ України

Українська християнська поезія