Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

В Одесі пройшла 18 конференція дитячих служителів

14-17.09.2011. В Одесі відбулася 18 конференція дитячих служителів церков християн віри євангельської СНД. Тема конференції: «Що ми чули й пізнали ... не сховаємо від дітей наших, сповіщаючи роду наступному про славу Господню, і силу Його та про чуда Його» (Псалом 77:3,4).

Мета конференції: зібрати лідерів дитячого служіння церков ХВЄ з країн СНД — випускників, викладачів і організаторів навчання першої групи інструкторів недільних шкіл; зробити історичний огляд двадцяти років розвитку дитячого служіння у церквах християн віри євангельської СНД; визначитися із подальшою стратегією розвитку дитячого служіння.

У конференц-залі бази відпочинку «Люстдорф» були присутні більше як 120 дитячих служителів із різних країн, а також викладачі з Фінляндії, які підготували першу групу інструкторів НШ в Україні, Мір’ям Ю. і Райлі В., перекладачка Ельвіра Х. і президент місії «Mission Possible» Гнат Іванов, який брав участь у виданні перших посібників для вчителів недільних шкіл.

Заступник старшого пресвітера Одеського об'єднання ЦХВЄ, пастор Віктор Марченко зачитав привітання від старшого єпископа ЦХВЄУ М. С. Паночка. Також присутніх вітали старший пастор церков ХВЄ Смоленської області, відповідальний за дитяче служіння в РЦХВЄ Андрій Лісовський, президент місії «Mission Possible» Гнат Іванов, відповідальна за дитяче служіння в РЦХВЄ Валентина Федорова. Було передано привітання від начальствующого єпископа РЦХВЄ Є. А. Грабовенка, а також від В. К. Шарикова та місії «Світло для народів» зі Швеції, які багато зробили для розвитку дитячого служіння в країнах СНД. Представили своїх делегатів і привітали присутніх лідери дитячого служіння з різних країн СНД.
Єпископ об’єднання церков ХВЄ Московської області РЦХВЕ Н. П. Рещиковець поділився з присутніми досвідом і дав корисні настанови.

Темою другого дня конференції були слова: «Що ми чули й пізнали». Учасники з’їзду мали можливість зануритися у 20-літню історію дитячого служіння в країнах СНД, яку виклала В. І. Федорова. Гнат Іванов поділився спогадами про те, як він доставляв Біблії та іншу літературу в Росію, зустрічався з місіонерами, їздив по різних країнах з Євангелією. Відповідальна за дитяче служіння Церкви ХВЄ України Л.Ф. Оніщук розповіла про один з методів інтерактивного навчання «Едемський сад», який дозволив присутнім ставити питання і висловлювати пропозиції в процесі зустрічі.

Третій день був присвячений аналізу минулого і сучасного, його гасло: «Сила та чудеса Божі». Петро Миколайович Капіца у проповіді зазначив, що коли наше і Боже бажання збігається, у нас з’являється ентузіазм, який є проявом Божої сили. Ю. Мір’ям у своїй лекції розповіла про те, що 80% дітей ще не чули про Ісуса Христа. Вона навела методи досягнення дітей поза церквою.

В останній день конференції під гаслом: «Звіщай роду наступному про славу Господню!» учасники обговорили перспективи розвитку дитячого служіння в країнах СНД.

Джерело: http://dshvesng.blogspot.com


(збільшити)

Фото: https://picasaweb.google.com/111642516082929952436

Українська християнська поезія