Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Полтаві відбулася регіональна конференція місії «Голос надії»

18.06.2011. У Полтаві, у церкві "Нове життя", відбулася регіональна конференція місії «Голос надії», в якій взяли участь понад 100 місіонерів, що трудяться в східних областях України. Місіонери з Полтавської, Сумської, Чернігівської, Луганської, Дніпропетровської, Донецької та Черкаської областей зустрілися, щоб розділити успіхи і невдачі, обмінятися досвідом, зміцнитися Божим Словом.

Зустріч розпочалася молитовним служінням, на якому ділилися Словом старші служителі областей. Старший пресвітер полтавського об’єднання церков ХВЄ Степан Павлусь звернув увагу на вирішальну роль Духа Святого в служінні, особистому житті й закликав шукати Його присутності.

Потім директор місії Микола Синюк надав інформацію про стан справ та напрямки діяльності місії «Голос надії». Він, зокрема зазначив, що на сьогодні в місії працює 375 місіонерів. За звітний період завдяки місіонерські праці через водне хрещення до Церкви приєдналося 372 нових членів.

Ростислав Величко, старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ Луганщини застеріг присутніх не занедбати довіреного Богом служіння і працювати так, щоб успіх був очевидним. Старший пресвітер церков ХВЄ Криму Павло Федорук торкнувся глибоких особистих відносин служителя з Богом на прикладі апостола Петра.

Для делегатів конференції служив співом гурт «Сіон».

Після короткої перерви було надане слово місіонерам з областей.

Особливим було свідчення Сергія Осадчука з дружиною, які трудяться на Полтавщині, про працю в реабілітаційних центрах та навернення алко- і наркозалежних людей (троє з яких в минулому році прийняли хрещення). Ахмат Жабіров розповів про можливість проповідувати монгольському народу, серед якого вже є новонавернені. Працівники місії з Лубен поділилися своїми методами благовістя і зазначили, що для вилову риби може згодитися не тільки невід, а й волейбольна сітка.

Місіонери з Сумської та Чернігівської областей зазначили, що не скрізь однаково проростає посіяне Слово, але особливі успіхи є в служінні серед циганського народу і серед дітей. В’ячеслав і Людмила Губені з Лебедина розповіли, як Господь дивно відкрив двері в школу для проведення біблійних уроків. Бог змінює серця дітей, про що свідчать самі батьки і вчителі. Працівниками із Салтикової Дівиці проводиться триденний молодіжний табір на р. Десні, який збирає до 60 чоловік. Розпочато працю в тюрмах. Віктор Клець зазначив, що с. Свеса, де вже є дім молитви залишилося без служителя і тому там є гостра потреба в новому працівнику.

Є успіхи в тюремному служінні в Луганській області, хоча з боку влади почалися суттєві обмеження (відвідувати ув’язнених не дозволяється більш, ніж двом особам). В одному з населених пунктів на прохання селян до Дня захисту дітей був проведений табір, який зібрав близько 50 дітей. Розвивається служіння з профілактики шкідливих звичок, в якому задіяні майже всі місіонери. Відкрита нова точка у Кіровську. Видається євангелізаційна газета (тираж — о 60 000 примірників), а також 15-хвилинна телепередача.

Відкрита нова точка в Петропавловську, — розповіли місіонери з Дніпропетровської та Донецької областей. Володимир Гребенюк свідчив про можливість служити бездомним у Донецьку. Цікаву статистику навів служитель із Царичанки. Після опитування молоді виявилося, що лише 50% з усіх визначилися зі своїм покликанням. З них — 50% вирішили працювати в музичному служінні, 3% — бути проповідниками і менше 3% — місіонерами. Тому служитель закликав заохочувати і надихати молодь, перш за все своїм прикладом, до місіонерської праці.

Після обіду до присутніх звернувся Віктор Онищук із закликом використовувати все, що заклав у серця Господь, навіть якщо це лише один талант.

У Черкаській області працює 6 місіонерських сімей і одна сестра. І хоча поки що небагато нових людей приходять у церкву, зате відбувається «природний» ріст — налічується уже 19 дітей. Є успіхи в дитячому служінні. Діє 3 недільні школи, дитячий клуб «Пілігрим», протягом літа планується провести 4 табори.

Після звіту місіонерів кожної області звершувалася молитва за їх благословення у подальшому служінні.

Делегати конференції вислухали семінар на тему «Покликання», який виклав їм завідувач відділу євангелізації місії Ігор Скоць.

Із заключним словом до присутніх звернувся директор місії «Голос надії» Микола Синюк, який закликав усіх бути готовими і відкритими для Божих змін у своїх серцях і ревніше трудитися на Господній ниві.

Дмитро Довбуш


Співає гурт "Сіон"


Микола Синюк


Степан Павлусь


Ростислав Величко


Віктор Онищук


Віктор Клець


Михайло Роман


Павло Федорук


Ігор Скоць


(збільшити)

Фото Віктора Мокійчука

Українська християнська поезія