Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Заступник Міністра освіти зустрівся з представниками конфесій

29.06.2011. У Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України під головуванням заступника міністра Бориса Жебровського відбулася зустріч з представниками різних релігійних конфесій. Зокрема, Української православної церкви Московського патріархату, Української православної церкви Київського патріархату, Української Автокефальної православної церкви, Української греко-католицької церкви, Церкви Християн віри Євангельської, Союз Євангельських християн-баптистів, Церкви Адвентистів та інших релігійних об'єднань та товариств.

Заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський зазначив, що основною метою зустрічі є можливість почути позицію представників кожної конфесії. «Нам потрібна підготовка вчителів з християнської етики та богослов’я. Є люди, які спроможні викладати ці дисципліни. Міністерством розроблена програма основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів. Воля та бажання керівництва Міністерства до розв’язання проблем, які були роками — існує. Це наше внутрішнє переконання», — підкреслив Борис Жебровський.

На засіданні були підняті наступні питання:

— суспільне визнання духовної освіти в Україні;

— урівняння соціальних прав студентів та викладачів;>

— державне ліцензування та акредитація навчальних закладів духовної освіти;

— визнання Україною дипломів зарубіжних закладів духовної освіти;

— відкриття «світських» закладів освіти під патронатом релігійних організацій.

Церкву Християн віри Євангельської представляв на засіданні завідувач відділу освіти Віктор Вознюк. Зокрема Віктор наголосив на урівнянні соціальних прав для студентів духовних навчальних закладів з правами студентів світських навчальних заходів. Також він звернув увагу всіх присутніх на тривожні сигнали з окремих місць України про «згортання» факультативних програм в загальноосвітніх школах, а відтак і викладання християнської етики. «Наш обов’язок відстояти впровадження християнської етики, адже цим самим ми будемо відстоювати духовно-моральні цінності в непростих реаліях сьогодення», — наголосив В. Вознюк.

Результатом зустрічі стала ініціатива створення спільної робочої групи представників релігійних конфесій та представників Міністерства, яка б врахувала світовий та європейський досвід вирішення зазначених питань.

Джерело: сайт ЦХВЄУ

Українська християнська поезія