Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

В Острозькій академії відбувся випуск релігієзнавців

24.06.2011. Старший єпископ ЦХВЄУ М.С. Паночко та завідуючий відділом освіти ЦХВЄУ В.В. Вознюк, взяли участь у церемонії випуску та врученні дипломів студентам спеціальностей «релігієзнавство» та «богослів’я» Національного університету «Острозька академія». Серед випускників семеро представників ЦХВЄУ здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра релігієзнавства, а двоє – магістра релігієзнавства. Як зауважив у привітальному слові ректор Національного університету «Острозька Академія» Ігор Пасічник, очолюваний ним заклад є першим і єдиним у своєму роді в Україні ВНЗ, який займається підготовкою вчителів для викладання у загальноосвітніх і вищих навчальних установах України предметів духовно-морального спрямування.

Ігор Демидович у своєму виступі пригадав, що був приємно вражений, почувши, як пастор однієї із протестантських церков українських емігрантів в США, закликав кількатисячну паству не лише піклуватися про духовні вартості, але й дбати про збереження своєї національної мови і культури. Він наголосив, що саме такі – духовно, морально і національно свідомі покоління українців покликана виховувати Острозька Академія.

Зі словами привітань і побажань до учасників урочистості звернулися також заступник міського голови м. Рівного А. Філін, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей С. Ющик, голова Інформаційно-видавничого управління Київської Патріархії УПЦ єпископ Васильківський Євстратій (Зоря), керуючий Рівненською єпархією УПЦ КП митрополит Рівненський і Острозький Євсевій (Політило), перекладач четвертого повного перекладу Біблії українською літературною мовою, завідувач кафедри богослов’я Національного університету «Острозька Академія» Р. Турконяк, голова Всеукраїнського Союзу Об'єднань Євангельських християн баптистів В. Нестерук, старший єпископ Церкви християн віри євангельської України М. Паночко та ін.

Зокрема, Михайло Степанович Паночко зачитав текст Великого доручення Христа Церкві із Євангелія від Матвія: «Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!» (Мт.28.18-20) і зазначив, що найвищою і найпочеснішою місією випускників Острозької Академії є донесення Євангелія Ісуса Христа українцям. Він нагадав слова першого Президента України Леоніда Кравчука: «без Христа в серці люди стають немилосердними і жорстокими». Але Слово Євангелія звільняє людей від злоби та егоїзму і робить їх справжніми патріотами свого народу і своєї держави, робить їх людьми з великої літери.

Джерело: сайт ЦХВЄУ

Українська християнська поезія