Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Старший єпископ ЦХВЄУ М. Паночко привітав «Асамблеї Божі Бразилії» зі 100-літнім ювілеєм

6.06.2011. Старший єпископ ЦХВЄУ М. Паночко надіслав привітання національному об’єднанню п’ятидесятницьких церков Бразилії «Асамблеї Божі» з нагоди 100-річного ювілею. Це найбільше п’ятидесятницьке об’єднання Бразиліїї нараховує близько 15 мільйонів віруючих та 100 тисяч місцевих громад. Урочисті заходи присвячені ювілею пройдуть 9-11 червня по всій Бразилії, а кульмінацією святкування будуть урочистості на стадіоні в Белемі, штат Пара.

«Ми дякуємо Богові за Його захист та підтримку Його Церкві в Бразилії від днів перших місіонерів Даніела Берга та Гуннара Вінгрена, які принесли звістку П’ятидесятниці до вашої країни аж до тепер.
В ці дні урочистостей, ми бажаємо вам ставати ближчими до Бога, бачити Його шляхи та розуміти Його волю краще. Ми молимося, щоб надихаючі слова вашого святкового гімну: «Ідіть вперед поки не прийде Ісус» стали правдивим проявом Його сили у всій Латинській Америці та до краю землі» — сказано у вітальному листі, спрямованому на імя Хосе Велінгтона, президента Асамблей Божих Бразилії.

«Зростання п’ятидесятницьких церков в Бразилії є вражаючим. Майже 21,5 млн. віруючих поклоняються Богові в більш ніж 148 000 церковних приміщень. Їх бачення — досягнути всю націю звісткою про Христа, Який може стати особистим Спасителем кожного. Крім того, вони активні у зовнішній місії: навіть в Україні є декілька бразильських місіонерів. Один з них, зокрема, виконуючи служіння місіонера є духовним наставником для бразильців, які грають у ФК «Шахтар» (Донецьк). Адже, як відомо, більшість із них — вихідці з п’ятидесятницьких бразильських громад» — говорить Ю.Кулакевич, завідувач Відділу зовнішніх та міжнародних зв’язків ЦХВЄУ.

Українська християнська поезія