Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Церква ХВЄ міста Соснівки відсвяткувала День батька

19. 06. 2011. Церква ХВЄ м. Соснівки (Львівська область) відсвяткувала День батька. Організатори свята Ірина Шостак, завуч недільної школи, учителі та діти НШ і група «Джерело». Ірина разом із дітьми підготували програму, присвячену батькові.

Пастор місцевої церкви Роман Андрушків привітав братів зі святом і зазначив: «Свято батька потрібно відзначати не тільки на рівні місцевої церкви, але і на рівні нашої держави». Як зазначив служитель: «Більше пісень та віршів присвячено жінкам, і це добре що ми цим виявляємо повагу і любов до своїх жінок, але чомусь про батька мало написано пісень, віршів. Батько також займає важливе місце в сім’ї як голова і годувальник, захисник своєї сім’ї і священик у домі. Тому ми на рівні місцевої церкви вирішили відзначити таке свято і подякувати татусям, що піклуються про свою сім’ю». Пастор закликав церкву до молитви за батьків, а програму святкового служіння розпочали діти недільної школи. Піснями і віршами вони прославляли Небесного Батька за Його любов і милість, а також дякували своїм батькам.

Андрій Шостак виголосив проповідь на тему: «Батько як служитель сім’ї», в основу якої поклав вірш з Книги Суддів, 13:8: «Тоді Маноах просив Господа та й промовив: «Господи, нехай чоловік Божий, якого Ти посилав, ще раз прийде до нас та навчить нас, як нам поводитися відносно дитини, яка народиться». Проповідник зазначив, що цей батько усвідомлював свою відповідальність за виховання своєї дитини, тому просив Бога про допомогу, щоб Божий чоловік прийшов та навчив як правильно виховувати свою дитину. І кожен батько відповідає за свою сім’ю.

Діти недільної школи переповідали притчу про блудного сина і закликали присутніх повернутися до дому свого небесного Батька, а також поважати тих батьків, які виховують їх.

Заключну проповідь виголосив Валентин Опря. Тема його проповіді: «Пустиня — це школа життя і смерті» на основі віршів з Євангелії від Марка, 5:35-43: «Ісус же, почувши сказане слово, сказав зараз до начальника синагоги «Не лякайся, — тільки віруй!» Валентин зокрема наголосив: «Яір мав честь вступити в найвищу Божу школу під назвою «Пустиня — це школа життя і смерті». Не всі цю школу закінчують, але тішить те, що є люди, які з відвагою закінчують її і виходять з неї переможцями. Кожен брат проходить через свою пустиню. Не всі вважають себе переможцями, не всі усвідомлюють свою відповідальність бути священиком, не всі брати знають, що на них велика відповідальність у майбутньому стати головою сім’ї, бути священиком. Саме тому Бог приймає нас у школу під назвою «Пустиня». Основуючись на книзі Повторення Закону, 8:2-9, Валентин розповів про мету цієї школи». Зокрема її мета, щоб ми пам’ятали дорогу, якою вів нас Господь до цього дня, впокорити нас, випробувати на стійкість і виявити наші помисли. Пустиня для Ізраїльського Народу — це добра нагода залишити старе, щоб отримати краще від Бога. Валентин подякував Богові за Його любов, а також закликав дітей і молодь до вдячності своїм батькам і зазначив, що Яір, начальник синагоги, успішно закінчив цю школу. Саме він, а не його дружина, звернувся до Ісуса Христа за допомогою і саме йому сказав Господь: «Не лякайся, — тільки віруй!». Яір усвідомлюючи свою відповідальність за здоров’я сім’ї — і отримав відповідь. Його дочка стала зоровою.

Після заключної молитви діти НШ заспівали пісню: «Тато — це Божий дарунок» і вручили квіти своїм татусям.

На батьках лежить відповідальність за Божу любов у домівках.

Церква ХВЄ м. Соснівки вітає всіх батьків України і закликає церкви ХВЄ відзначати Свято батька у своїх містах і селах.

Українська християнська поезія