Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Києві пройшло засідання Комітету Міжнародної Асамблеї ХВЄ

12-13.04.2011. У Києві в приміщенні Євангельської теологічної семінарії пройшло засідання Комітету Міжнародної Асамблеї християн віри євангельської. Головуючим на ньому був президент МАХВЄ Василь Райчинець.

На засіданнях Комітету проповідували представник П'ятдесятницької церкви Польщі Марек Камінський і старший єпископ Церкви ХВЄ України Михайло Паночко.

Марек Камінський проповідував про дари Духа Святого в дії. Ця проповідь послужила сильним настановою для служителів. Марек Камінський наводив приклади з власного життя та служіння, розповів, яку роботу веде церква в Польщі. Слово, з яким звернувся до членів МАХВЄ Михайло Паночко, нагадало їм про важливість пам’ятати про кров Ісуса, пам’ятати, що вона має силу, і не покладатися на себе. Обидві проповіді закінчилися молитвами і обговоренням.

Перший заступник начальствуючого єпископа РЦ ХВЄ Василь Евчік, керівник відділу соціального служіння поділився з присутніми загальною інформацією про ситуцію в РЦ ХВЄ: як про успіхи проекту «Рік для Ісуса», так і про проблеми з молитовними будинками в Удмуртії та в Хабаровську.

Члени Комітету молилися про цю та про подібну ситуацію в Ташкенті. Там, за словами першого заступника єпископа Центру християн повного Євангелія Узбекистану Василя Рульова, молитовний будинок під загрозою закриття, якщо будівництво не буде закінчено через півтора місяці. Було прийнято рішення допомогти матеріально.

Питання спільної роботи торкнувся у своїй доповіді єпископ Союзу Незалежних Церков Німеччини (BFC NW) Йоганн Прайзель. Це питання було тісно пов’язане з обговоренням результатів П’ятидесятницької Європейської Співдружності (PEF - Pentecostal European Fellowship). Були розглянуті питання співпраці МАХВЄ в рамках Європейського Союзу. Служителі вирішували, як об’єднати роботу місіонерів, які трудяться в європейських країнах. У Європі зараз живе дуже багато іммігрантів з країн СНД, які приїжджають до Європи на постійне місце проживання або тимчасово, на роботу. За деякими даними їх близько 20 мільйонів. Місіонери з України, Білорусі, Росії та інших країн колишнього СРСР, об'єднавши зусилля, здатні досягати цих людей, проповідуючи їм звістку про Христа. Саме тому гостро постає питання про централізовану роботі місіонерських організацій.

У той же час була наведена сумна статистика, що за один рік в Європі закривається близько 500 євангельських церков. Це викликає серйозну заклопотаність. Закриваються церкви, які мають власні молитовні будинки. Вони залишаються порожніми у той час, коли люди навколо помирають від духовного голоду. Ще серйозніше ситуація стає, коли молитовні будинки викуповуються мусульманами або комерційними структурами. У євангельських домах молитви влаштовуються мечеті або казино та нічні клуби. В якості допомоги в цій ситуації члени Комітету прийняли рішення зустрічатися з керівниками європейських церков і союзів, щоб обговорювати питання співпраці і об’єднання роботи місіонерів і помісних церков. Треба зробити все можливе, щоб достукатися до сердець пасторів.

На засіданні Комітету розглядалося питання про членство спілок і церков, що входять до МАХВЄ. Деякі спілки беруть дуже пасивну участь. Їм було запропоновано визначитися зі своєю позицією в МАХВЄ.

Естонська п’ятидесятницька церква, яку Комітет МАХВЄ раніше запросив приєднатися до спілкування п’ятидесятницьких Спілок та Церков, поки вирішила залишитися спостерігачем, хоча відкрита до спілкування.

Важливим питанням на порядку денному стала інформація про святкування 90-річчя євангельського руху в Україні. Всі члени МАХВЄ були запрошені на урочистості, які пройдуть у чотирьох містах України: 27 серпня — в Одесі, де пройде свято і буде організовано відвідування церков, які започаткував І. Є. Воронаєв, 18 вересня свято продовжиться в Тернополі, 9 жовтня — у Києві і 23 жовтня — у Дніпропетровську.

Інша важлива подія в Україну: за розпорядженням президента і уряду в Україну вирішено святкувати 450-річчя Перісопского Євангелія. Буде надруковано 500 тисяч Біблій. Усі церкви Україні будуть проводити святкові служіння. Члени МАХВЄ також візьмуть участь у святкуваннях.

Наступне засідання Комітету МАХВЄ пройде 9-11 листопада 2011 року в м. Рівне.


(Збільшити)

Українська християнська поезія