Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Хмельницьку пройшла конференція вчителів недільних шкіл

15.04.2011. Відділ дитячого служіння об’єднання церков ХВЄ Хмельницької області провів конференцію вчителів недільних шкіл. Тема конференції «І все робіть… від душі, як для Господа». Більше сімдесяти вчителів і пасторів області приїхали до обласного центру щоб спільно обговорити актуальні теми, проаналізувати роботу, поділитися досвідом і внести необхідні пропозиції для розвитку служіння серед дітей — повідомляє інформаційний центр обласного об’єднання.

Про роботу дитячого відділу області, досягнення і проблеми розповіла завідуюча Наталя Савчук. На Хмельниччині в 34 недільних школах навчається 728 учнів і працює 102 вчителя. Навчання з вчителями проводять троє інструкторів. Окрім регулярних занять в недільній школі, в області діють програми соціального спрямування, проводяться благодійні концерти, акції і зустрічі в дитячих будинках, школах-інтернатах та з дітьми вулиці. В загальноосвітніх школах та ВУЗах вчителі-християни викладають християнську етику. В літній період діють дитячі табори, в яких щороку відпочивають сотні дітей. Минулого року в восьми таборах відпочили більше шестисот дітей, серед яких майже половина — діти з невіруючих сімей.

На конференції Віталій Кушнір, інструктор навчання, висвітлив актуальну тему про проблеми безпеки дітей в інтернеті. Він зазначив, що за даними провайдерів, які надають послуги інтернет-мережі навчальним закладам, 70% сторінок, які переглядають школярі, містять негативний зміст. З розвитком технологій і глобальною комп’ютеризацією неможливо повністю обмежити доступ дітей до мережі. Тому варто виховувати в дитині правильне відношення до людей, речей, подій та інформації в цілому. Не менш важливою повинна бути робота з батьками, бо дуже часто бездіяльність батьків сприяє розвитку в дитини віртуальної залежності і морального згіршення.

Актуальні проблеми та шляхи їх вирішення вчителі разом з пасторами обговорили на форумі в другій частині конференції. За результатами обговорення прийнято спільну резолюцію, щодо розвитку дитячого служіння в церквах. Резолюцію надіслано кожному пастору області.

Алла Собко

Українська християнська поезія