Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

Проект громадських біблійних читань стартує по всіх областях України

6.03.2011. Церква християн віри євангельської України ініціює громадські біблійні читання з нагоди національних святкувань 450-річчя Пересопницького Євангелія. Про це, під час щорічної конференції ЦХВЄУ, що відбулася 30-31 березня в Пущі-Водиці під Києвом, повідомив старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

Відділ освіти Церкви протягом останнього року напрацював і запропонував священнослужителям цикл матеріалів, які дозволяють отримати систематизований огляд Біблії в історичному контексті та знайти Біблійні відповіді на життєво важливі питання: стосунки людини та Бога, секрети сімейного щастя, біблійна оцінка сучасності та погляд на майбутнє і багато інших.

«Мета таких біблійних читань подвійна: пізнавальна і виховна. Вивчення історії Священного Писання дає можливість пізнання Божих істин і показує шлях засвоєння їх свідомістю Вселенської Церкви. Виховний аспект курсу полягає в тому, що вивчення Біблійних істин і співставлення їх з науковими відкриттями, а також Божественне Передбачення впливає на формування у людини християнського світогляду, мотивує його до осмислення свого буття, пошуку Бога-Творця і Спасителя», — пояснює ініціатор проекту пастор Анатолій Козачок.

«Ми переконані, що саме світло Божого Слова дозволяє людині найкраще використати доручене їй в управління багатство — її життя. Поза всяким сумнівом, чим більше українців читатимуть і досліджуватимуть збережене для нас Божественне Відкриття, тим успішнішим буде сьогодення і безпечнішим майбутнє», — запевняє керівник відділу освіти пастор Віктор Вознюк.

Як відомо, 2011 рік проголошено Роком Євангелії в Церкві християн віри євангельської України. З метою якнайширшого донесення Біблійних істин до всіх верств суспільства передбачено низку проектів та заходів, зокрема науково-практичних конференції, круглих столів і т.і.


Анатолій Козачок


Віктор Вознюк

Українська християнська поезія