Головна

Про нас

Останній номер

Архів номерів

Статті

Замовити друкований варіант

Пожертвування

Інтернет-ресурси

Гостьова книга

Новини Церкви ХВЄ України


Актуальне запитання

Адреси церков ХВЄ та розклад богослужінь

 




Новини Церкви ХВЄ України

У Чернівцях відбулася регіональна молодіжна конференція

9.04.2011. У приміщенні чернівецької церкви ХВЄ «Вефіль» відбулася міжобласна молодіжна конференція за участю Ігоря Агапова на тему «Молодь: вчора, сьогодні, завтра». У ній взяли участь молоді християни з трьох областей України — Чернівецької, Хмельницької та Івано-Франківської.

Розпочав конференцію словом привітання та молитвою керівник молодіжного відділу Церкви ХВЄ України пастор Богдан Левицький. «Протягом віків дияволу не вдалося знищити віру в Бога — сказав служитель. — Він часто використовував гоніння, а нині змінив тактику: розгорнув інформаційну війну, активно використовуючи інтернет та ЗМІ. Але Христос сказав: «Я Перший і Останній». Друзі, останнє слово завжди за Богом і Його план здійсниться в нашому житті».

Першу частину конференції вів президент асоціації християнських церков «Еммануїл» Ігор Агапов. Він провів семінар на тему «День Світла». «Кожен день, який ми маємо від Господа — це день Світла, — сказав Агапов. — Та, коли ми живемо його для себе чи для гріха, він перетворюється в день темряви. Тому потрібно покаятися перед Богом, щоб Він всі злі дні перетворив у дні Світла».

Семінар був побудований на інтерактивному спілкуванні. Присутню молодь поділили на групи по 15 людей для зручності обговорення тем. Перша частина семінару складалася із таких питань: 1. День Світла; 2. Світло для світу; 3. Життя у Світлі; 4. Одежа Світла; 5. Перевірка на служіння; 6. Очікування повернення; 7. Багатство добрих діл; 8. Видовище для світу. Під час обговорення кожного питання вчитель пропонував присутнім переглянути відповідний відеоролик і обговорити його у своїх групах. Після обговорення представники груп коротко представляли спільні висновки.

«Світло має швидкість, — продовжив виступаючий. — Однак, ця швидкість така велика, що здається ніби світло не рухається. Ісус Христос вміщав всіх: митників (Закхея, Матвія), блудниць та грішників, — це була швидкість Його Світла. Ми втрачаємо друзів через те, що не вміщаємо один одного».

Коментуючи відеоролик «Флешмоб: Алілуя» Агапов сказав: «Ця акція відбулася у закладі харчування одного із міст Канади. До неї був залучений професійний церковний хор. Після появи цього відео в Youtube його завантажили більше 31 мільйона разів, а люди почали дзвонити до церкви-організатора із бажанням приєднатися до служіння. Наші євангелізаційні методи мають бути креативними і сучасними».

Після того Ігор Агапов звернув увагу на ще одну тему «Молодь: вчора, сьогодні, завтра». «Світ змінюється, друзі, а нам потрібно бути готовими до цього. Ціль молоді: бути ефективною і продуктивною в сучасних умовах, виконуючи Велике Доручення, змінюючи світ навколо себе». З цього приводу вчитель дав декілька конкретних настанов для молоді: 1) ми повинні розвивати свої здібності, прикладаючи максимум зусиль; 2) ми повинні навчитися ставити собі життєві цілі; 3) ми повинні мати коло друзів, яким ми допоможемо реалізувати їхні життєві цілі; 4) ми повинні допомагати тим, хто має потребу в допомозі; 5) ми повинні забезпечувати свої потреби і помогти іншим забезпечити їхні потреби; 6) ми повинні берегти чистоту і святість у своєму житті і бути відкритими для виправлення та критики; 7) ми повинні брати участь у спільних проектах, щоб змінити світ; 8) ми повинні вивчати Біблію; 9) ми повинні вести практичне молитовне життя та ін.

Заключне слово виголосив старший пресвітер ЦХВЄ Чернівеччини єпископ Петро Карпов. Служитель закликав молодих християн практично реалізувати все почуте у власному житті.

У конференції також взяли участь молодіжний хор церкви ХВЄ с. Кам’янка Чернівецької області, та молодіжний хор «Скинія Давида» із церкви ХВЄ м. Івано-Франківська.

Джерело: сайт івано-франківського об’єднання церков ХВЄ


Богдан Левицький


Ігор Агапов


Петро Карпов

Українська християнська поезія