Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Президентом Міжнародної Асамблеї християн віри євангельської обрано польського єпископа Марека Камінського


12-14 листопада 2014 року, у Варшаві відбулася конференція Міжнародної Асамблеї християн віри євангельської (МАХВЄ). Уперше в історії Асамблеї, президента обирали шляхом таємного голосування. Раніше керівника призначали шляхом ротації, тобто глави церков ХВЄ з різних країн світу очолювали МАХВЄ по черзі.

На голосування було представлено п'ять кандидатур, у тому числі – старшого єпископа ЦХВЄУ Михайла Паночка. Однак Михайло Степанович дав самовідвід, пославшись на те, що уже очолював Асамблею. За результатами двох турів голосування переважною більшістю голосів президентом МАХВЄ було обрано старшого єпископа Церкви п'ятидесятників Польщі Марека Камінського.

У складі української делегації, окрім старшого єпископа в роботі конференції у Варшаві взяли участь члени Правління ЦХВЄУ єпископи: Микола Синюк, Михайло Близнюк, Петро Карпов та Юрій Веремій.

У неділю, 16 листопада, єпископи з України взяли участь у богослужінні української церкви у Варшаві. А 17 та 18 листопада - у засіданні президіуму П'ятидесятницької Європейської Спільноти (PЕF), де Михайло Паночко представляє країни СНД.