Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

У Берліні відбулося рукопокладання пастора слов'янської церкви

Церкви ХВЄ, якi належать до нашого братерства, є у різних великих містах Західної Європи. Одна з них, вже три роки діє у Берліні. 16 листопада 2014 року там відбулося рукопокладення старшого пресвітера Леоніда Козаріза.

Молитву з рукопокладенням здійснив заступник старшого єпископа ЦХВЄУ, єпископ Юрій Веремій, який спеціально поїхав до Німеччини за дорученням Правління нашого братерства. Водночас, Василя Козаріза та Степана Кізиму було обрано на дияконське служіння, з попереднім випробувальним терміном.

Щонеділі богослужіння у Берліні відвідують понад двадцять чоловік. Українські емігранти та заробітчани, а також вихідці з Росії, Білорусі, інших пострадянських країн. Віруючі провoдять євангелізації та запрошують новоприбулих християн віри євангельської відвідати зібрання. Таким чином церква поволі росте.

За словами Юрія Веремія, нині українська церква ХВЄ у Берліні орендує приміщення на базі Дому молитви менонітів, однак у планах є придбати власне приміщення.

«Ми віримо, що Бог благословить їхню працю і служіння, і що в майбутньому наша церква в Берліні буде мати хороший Дім молитви, - ділиться Юрій Костянтинович. – Браття мені показали приміщення (дуже гарне, до речі), яке вони хочуть придбати. Зараз це справа коштів і часу».

А поки що ті, хто збирається їхати у Берлін, або інші міста Європи, можуть завітати на богослужіння у цьому місті

у неділю об 11:00 годині за адресою:
SpringbornstaBe 248A,12487 Berlin.

Контактний телефон пресвітера:
+49-176-48-29-84-41(42)

Або пишіть на адресу:
LeonidKozariz@Hotmail.de.