Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

У Томаківці пройшов семінар «Християнська музика і спів»

15.03.2014. У церкві «Відродження» зібралося понад 200 людей, які приїхали з церков Дніпропетровщини і Запоріжжя, щоб дізнатися, яку роль в житті християнина відіграє музика і спів.

Розпочинаючи семінар, єпископ Михайло Мокієнко закликав всіх присутніх постійно молитися за Україну. В своїй промові він дав декілька порад:

1. Молитися; 2. Мати правильні пріоритети; 3.Говорити правильні слова; 4. Важливо мати чітку євангельську позицію; 5. Продовжувати робити добрі справи. Далі декан

Біблійног коледжу «Світло Євангелія» Михайло Мокієнко (мол.) представив головного спікера семінару, магістра богослів'я Лео Франка. В своєму виступі спікер роз'яснив, що таке музика і яке головне завдання її в богослужбовій практиці. Лео звернув увагу на те, яке місце музика і спів займали в Старому і Новому Заповіті, а також в історії церкви, особливо в житті І. Воронаєва. «Ціль музики і співу – це прославлення Бога» - зауважив Лео.

В ході семінару співом служив молодіжний співочий гурт з церкви с. Глеюватка. Також звучали сольні номери, які виконали брати з Кривого Рогу та Рівненщини.

Під час обідньої перерви служителі церков області провели пасторську нараду, в ході якої зробили аналіз життя церков обласного об'єднання. Також було розглянуто і ухвалено план реалізації низки важливих питань з життя церков. Служителі обговорили поточну ситуацію в країні та озвучили пропозицію щодо проведення Молитовного віче в містах і селах області. На закінчення брати обговорили питання, пов'язані із проведенням 17-го з'їзду ЦХВЄУ, який відбудеться 20-21 травня у м. Рівному.

Прес-служба дніпропетровського об'єднання ХВЄ