Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Київ відвідав Марек Камінски

З 28 лютого по 1 березня з терміновим візитом відвідав Україну старший єпископ п'ятидесятницьких церков Польщі Марек Камінски. Він засвідчив українським християнам про підтримку від польського народу в цей надзвичайно складний час.

«Вітаю сердечно усіх українців! Дякую Богу, що ви маєте відвагу захищати своє добро, свій народ і Євангеліє. Хочу вам сказати, що народ польський, та й не тільки польський, вас любить. І ми з вами. Знаходимося разом у молитві і пості, - сказав Марек Камінски. - Пам'ятайте, що там, на Заході, ваші брати разом з вами. Нехай Бог благословить вас!» Єпископ повідомив, що 28 лютого, весь народ Польщі мав піст і молитву про Україну.

У Києві єпископ Камінски відвідав Головний офіс ЦХВЄУ, де мав зустрічі зі старшим єпископом ЦХВЄУ Михайлом Паночко та його першим заступником єпископом Миколою Синюком. 1 березня разом із дружиною Евою Марек Камінски були в центрі Києва, на Інститутській, Грушевського та Майдані Незалежності, де поклали квіти на місцях де загинули люди.

Марек відповів на декілька запитань нашої прес-служби:

- Яка причина такого термінового візиту до України?

- Любов. Ми підтримуємо стосунки з Церквою християн віри євангельської України протягом багатьох років. Коли ми дізналися, що відбувається на Майдані, то відчули поклик не втрачати з вами зв'язок та підтримувати вас будь-яким можливим чином. Я з моєю дружиною Евою прибули щоб допомагати, але найперше, щоб засвідчити любов та підтримку польських братів та сестер. Ми молимося та постимося за Україну і бажаємо вам побудувати прекрасне майбутнє.

- Що б Ви хотіли сказати до української Церкви?

- Спостерігаючи за Майданом, виникають дві речі, про які я хотів би сказати. По-перше, будьте єдині! Завжди, чи то в часи боротьби, чи то в часи миру та спокою. Лише єдність може принести велику перемогу. Не потрібно Церкві Христа сперечатися стосовно дрібниць та другорядних питань в богослов'ї. Будьте єдині в молитві, пості, благовісті, любові та повазі один до одного. По-друге, в польських церквах у вас є родина та брати. Ми будемо вдячними за підтримку близьких стосунків з вами в майбутньому.

- Що ми могли б зробити разом як сусіди?

- Є багато шляхів співпраці для поширення Царства Божого. Я міг би назвати декілька, але в даний момент це не основне. Зараз вам потрібно сконцентруватися на Україні. Ваша країна, ваш дім це – найбільш важливе. Ми разом з вами та за вас. В такий час моє бажання проявити вам нашу любов та підтримку. Ми будемо робити все, що в наших силах, ми не залишимо вас. Коли мирні часи прийдуть до України, ми постукаємо у ваші двері та попросимо вас про співтовариство. Я вже маю декілька ідей, якими поділюся з часом. Хай Бог береже вас усіх!

 


(збільшити)


(збільшити)