Благовісник

Новини Церкви ХВЄ України

Засідання Комітету ЦХВЄУ

13.03.2014. Старші служителі братерства на черговому засіданні Комітету ЦХВЄУ розглянули і ухвалили план реалізації низки важливих питань з життя церкви.

Одне з перших питань – це поширення християнської освіти різних рівнів: програми для членів церков, для молоді, дітей різної вікової категорії. Зокрема, завідувач відділу освіти Віктор Вознюк наголосив на важливості підвищення освітнього рівня дияконів і пасторів церков. За його словами ті, хто вже має богословську освіту і несе служіння, мають систематично підвищувати свій рівень знань. І для цього відділ освіти підготував спеціальні навчальні курси, які готовий втілювати у життя.

Особливу увагу старші служителі приділили й питанню забезпечення християнських сімей корисною літературою. «Ми хочемо донести до батьків-християн життєво необхідну інформацію про їхні обов'язки і відповідальність за виховання власних дітей, — сказав старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко. — 2014 рік оголошено роком сім'ї. І ми плануємо протягом цього року надрукувати і розповсюдити ряд хороших матеріалів, які будуть надруковані українською та російською мовою».

Члени Комітету обговорили питання щодо проведення 17-го з'їзду ЦХВЄУ, який відбудеться 20-21 травня у м. Рівному. Заслухали доповідь мандатної комісії та зробили пропозиції щодо кандидатур на виборні посади старшого єпископа і його заступників. Мандатна комісія продовжує роботу, збираючи рекомендації від обласних об'єднань церков. Більш детально це питання буде обговорено на позачерговому засідання Правління братерства, яке відбудеться 30 квітня.

Старші служителі також обговорили поточну ситуацію в країні та озвучили пропозицію щодо проведення Молитовного віче по усіх обласних центрах України. Вони поздоровили та звершили молитву за ювіляра – завідувача відділом благовістя ЦХВЄУ Олександра Попчука, якому виповнилося 50 років.

Відбулося представлення нових старших пресвітерів: із Львівської області — Володимира Якиміва, про якого добре слово сказав попередній керівник обласного об'єднання Роман Ляховський, та із Тернопільщини — Віталія Яцюка, його представив попередник Володимир Терещенко.

На закінчення засідання Комітету брати звершили молитву про мир в Україні, а потом відвідали Майдан незалежності.